2011 hazırlık yılı oldu

Güncelleme Tarihi:

2011 hazırlık yılı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 11:36

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 2011 yılını, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın hazırlık yılı olarak geçirdiklerini söyledi.

Çeker, bu yıl Avrupa Şampiyonası'nı serbestte 1 altın, grekoromende ise 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladıklarını hatırlattı. Eski federasyon başkanı Osman Aşkın Bak'ın, mayıs ayında milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlık görevine seçildiğini anımsatan Bekir Çeker, şöyle konuştu:

“Göreve seçildikten sonra bütün yoğunluğumuz İstanbul'daki dünya şampiyonası için oldu. Bunun yanında yıldızlar, gençler ve büyükler için yoğun hazırlık kampları gerçekleştirdik. Üç ayrı grupla Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlandık. İstanbul'daki şampiyona, olimpiyat vizesi dönemi olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyordu. Sporcularımızın ilk 6'ya girerek kota almalarını sağlamanın yanında, Türkiye'ye yakışır bir organizasyon gerçekleştirmek istedik. Şampiyonayı grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamladık. Takım şampiyonluğunu ise çok az bir puanla kaybettik ve ikincilikte kaldık. Grekoromen takım çok başarılıydı. Yeni şampiyon (Rıza Kayaalp) çıkması ayrıca bizi mutlu etti.”

Serbest Güreş Milli Takımı'nın ise beklentilerin gerisinde kaldığını anlatan Çeker, “Serbestte motivasyon yüksek olsun diye, çıtayı da yüksek tutmuştuk. Ancak, şampiyonada 96 kiloda bir tane dünya ikinciliği alabildik. Daha önce o sıklette 2008 olimpiyatlarından sonra final yapan sporcumuz yoktu. İstanbul'da bu oldu” diye konuştu.

Bekir Çeker, göreve geldikten 3 ay sonra gerçekleşen Dünya şampiyonası nedeniyle “başarılıyız ya da başarısız” diyemeyeceklerini dile getirerek, “Güreşte başarı uzun yıllara dayanıyor. Bizden önce de çalışmalar vardı. Şimdi de yapılıyor” dedi.

2012 beklentileri

Bekir Çeker, grekoromen stilde dünyanın ilk 2 takımı, serbest stilde ise ilk 6'da yer aldıklarını belirterek, “Grekoromende kendimizi yüzde 80, serbest stilde ise yüzde 40 başarılı sayabilirim” ifadelerini kullandı. 2012 yılının olimpiyat dönemi olduğunu dile getiren Çeker, şunları söyledi:

“Biz 2011'i, 2012 Londra Olimpiyatları'nın hazırlık yılı olarak geçirdik. Dünya şampiyonasına kadar olan süreyi de geçiş yılı olarak değerlendirebiliriz. Aynı çalışma sistemiyle çalışırsak, olimpiyatlardan madalyalarla döneceğimize inanıyorum. Eğer aynı tempoda çalışırsak, olimpiyatlarda en az 3 madalyamız olur. Londra'da dünya şampiyonasındaki madalyadan daha fazla madalya olacak. Grekoromende her sıklette madalya bekliyorum. Eğer serbestte de 5-6 kotamız olursa, bu sıklette de altın madalya kazanırız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!