200 taksi durağı daha geliyor

Güncelleme Tarihi:

200 taksi durağı daha geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2014 01:36

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katıldı.

Haberin Devamı

Gökçek, “5 yaş olan ticari araç sınırının, 7 yaşa çıkarılmasını istediniz. Bunu da istediğiniz gibi yaptık. En büyük sıkıntılarınızdan biri de çift yollarda 50 kilometre olan hız sınırıydı. O sınırı da 82 kilometreye çıkardık, marjıyla birlikte 90 kilometre oldu. Artık bu konuda da rahatladınız” diye konuştu.

200 MODERN TAKSİ DURAĞI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Tema park, Ankapark, İnanç Merkezi gibi projeler tamamlandığında turist sayısının katlanarak artacağını kaydeden Gökçek, şoför esnafının da işlerinin projelerle beraber en az yüzde 30 oranında artacağını söyledi. Gökçek, bugüne kadar 200 tane modern taksi durağı inşa ettiklerini, 200 tane daha durak yeri tespit ettiklerini, bunu da en kısa zamanda yapacaklarını vurguladı.
“Ankara’da bin VIP taksi diye aslı astarı olmayan bir uygulama dedikodusu üretiliyor” diyen Gökçek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

VIP TAKSİ YALAN

“Ankara’da 7 bin 700 tane taksi var. 20 seneden beri bir tane bile taksi ilave etmedim. Dünyada ölçü bin kişiye 1 taksi şeklindedir. Ankara’da nüfus 7 milyon 700 oluncaya kadar bu taksi sayısı Ankara için yeterlidir. İkincisi ‘Melih Gökçek minibüsleri kaldıracak’ diye dedikodular çıkarıyorlar. Benim gönlüm ulaşımdan zamanla devletin tamamen uzaklaşmasıdır. Neden böyle bir şey yapayım. Hiç mantığı var mı? Şoför esnafının böyle dedikodulara inanmayacağını biliyorum. Yaptıklarım yapacaklarımızın teminatı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!