200 Şehit için 200 ağaç diktiler

Güncelleme Tarihi:

200 Şehit için 200 ağaç diktiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 14:50

200 Şehit için 200 ağaç diktiler

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü içinde oluşturulan Şehitler Tepesi’ne 200 Çankırılı Şehit için 200 ağaç dikildi.
Programa Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, şehit ve gazi aileleri ile yakınları, akademisyenler, daire amirleri ile öğrenciler katıldı.
Tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksel Kol, tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını söyledi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ise, “Bu Şehitler Tepesi alanını oluşturmak üniversite olarak bizim için bir mecburiyetti. Çünkü biz Emir Karatekin’in torunlarıyız. Çankırı’nın 200 şehidi var bu nedenle buraya 200 ayrı ağaç dikilecek. Ölümü öldürmüş 200 şehidimiz burada dikilecek ağaçların manevi gölgesinde dinlenecekler” dedi. 
Böyle bir organizasyon için yetkililere teşekkür eden Şehit ve Gazi Aileleri  Derneği Başkanı Yüksel Teke de şunları söyledi:  
“Bugün yine mutlu bir günümüz. Çankırı’da ikamet eden Şehit aileleri ve gazilerimizle katılarak şehit evlatlarımızın, şehit babalarımızın, şehit kardeşlerimizin, şehit eşlerimizin adına fidan dikmeye seve seve, koşa koşa geldik. Duygulu anlar yaşandı. Bazı öğrencilerimiz gözyaşlarına sahip olamadı. Şehitlerimizin unutulmuyor olması bizleri ve şehit ailelerini mutlu ediyor." 
Daha sonra hazırlanan alana ağaçlar şehit aileleri ve öğrenciler ile birlikte dikilerek ağaçlara şehitlerin isimleri asıldı. Program şehitlere edilen duanın ardından sona erdi. 
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!