20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda gol yağmuru

Güncelleme Tarihi:

20 Yaş Altı Dünya Kupasında gol yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 18:14

İstanbul, Antalya, Bursa, Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize ev sahipliğindeki FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ilk santralar Kayseri ve İstanbul'da yapıldı.

Haberin Devamı

FIFA’nın Dünya Kupası’ndan sonra en büyük organizasyonu olan 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk gün maçları tamamlandı. Günün ilk bölümünde oynanan maçlarda Fransa, Gana'yı 3-1 yenerken, Güney Kore de Küba'yı 2-1 mağlup etti.

FRANSA GANA'YI RAHAT GEÇTİ

GÜNEY KORE KÜBA'YI 2-1'LE DEVİRDİ

Günün ikinci yarısında oynanan iki karşılaşma ise tam 10 gole sahne oldu. Bu maçlarda İspanya, ABD'yi 4-1, Portekiz'de Nijeryay'yı 3-2 ile geçti.

Bu sonuçlarla ülkemizde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ilk gün oynanan 4 karşılaşmada futbol severler 17 gol izledi.

İSPANYA ABD'Yİ FARKLI YENDİ

AÇILIŞ SERAMONİSİ KAYSERİ'DE

Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda 21.00'deki maçlar öncesi turnuvanın açılış seramonisi gerçekleştirildi.. Gösteride yaklaşık olarak 800 dansçı katıldı.

AÇILIŞ SERAMONİSİNDEN KARELER

İLK GOL KÜBA'DAN

Saat 19.00'da başlayan ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği  Küba - Güney Kore maçının 7. dakikasında Reyes'in (Küba) kaydettiği gol ülkemizdeki turnuvanın ilk golü oldu.

Yarının programı

Haberin Devamı

18:00 Kolombiya - Avustralya / Trabzon - Hüseyin Avni Aker Stadyumu
18:00 Meksika - Yunanistan / Gaziantep - Kamil Ocak Stadyumu

21:00 Türkiye - El Salvador / Trabzon - Hüseyin Avni Aker Stadyumu
21:00
Paraguay - Mali / Gaziantep - Kamil Ocak Stadyumu

7 şehir 52 maç

Toplam 52 maçın yapılacağı turnuvada İstanbul’da 11, Bursa’da 9, Kayseri ve Gaziantep’te 8’er, Antalya’da 7, Trabzon’da 6, Rize’de ise 3 maç oynanacak. Turnuvada yarı finaller Bursa ve Trabzon’da oynanırken 1977 yılından beri düzenlenen ve bu sene 19’uncusu yapılacak olan şampiyona, 13 Temmuz’da Türk Telekom Arena’da oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

Milliler üçüncü kez katılıyor

EV sahibi olması nedeniyle Dünya Kupası’na doğrudan katılma hakkı kazanan Türkiye, bu turnuvaya daha önce 2 kez katıldı. İlk deneyimini 1993 yılında Avustralya’da düzenlenen turnuvada yaşayan Türkiye, ABD ve İngiltere’ye yenilmiş, Güney Kore ile berabere kalınca gruptan çıkamamıştı. Son olarak Hollanda’da 2005’te düzenlenen turnuvada Çin’e yenilen, Ukrayna ile berabere kalıp Panama’yı mağlup eden milliler, ilk 16’ya kalmış, burada İspanya’ya yenilerek turnuvadan elenmişti. Turnuva tarihinde sadece bir galibiyeti bulunan Türkiye, hazırlık maçlarında mağlubiyet yüzü görmedi.

Haberin Devamı

Kaybolan boya ilk kez Türkiye'de

Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün başlayacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda, hakemler baraj mesafesini belirlemek için ilk kez "kaybolan sprey" kullanacak.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan habere göre, serbest vuruştan önce kurulan barajın mesafesini belirlemek için ilk kez bir FIFA organizasyonunda kaybolan sprey denenecek.

Arjantin firması Fair Play 9.15 Limit'in ürettiği sprey, saha çizgilerine benzer bir iz oluşturacak ve hakemlere, baraj mesafesinin korunması açısından yarar sağlayacak. Kirlilik yaratmayan köpükten meydana gelen sprey; çim, sentetik ve toprak sahalarda kullanılabiliyor. Köpük boya, sahaya uygulandıktan 45 saniye ila 2 dakika içerisinde kendi kendine yok oluyor.

"Kaybolan sprey", 7 kentte yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'ndaki 52 maçın hepsinde kullanılacak.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), spreyin kullanımına, 5 Mart 2012 tarihinde Büyük Britanya'da düzenlenen 125. toplantısında onay vermiş ve FIFA'ya bağlı konfederasyonlar, federasyonlar veya liglerce kullanılabileceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

YARIN RAKİBİMİZ EL SALVADOR

İlk maçını yarın 21.00’de El Salvador’la oynayacak U-20 Milli Takımımızın yıldızı Salih Uçan.

İşte bizim yıldızlarımız

Cumali Bişi (Çaykur Rizespor), Hakan Çinemre, Salih Uçan (Fenerbahçe), Muhammed Alperen Uysal, Sadık Çiftpınar (Galatasaray), Taşkın Çalış (Gaziantepspor), Artun Akçakın, Ahmet Yılmaz Çalık, İlkay Durmuş (Gençlerbirliği), Onurcan Piri (Giresunspor), Halil Akbunar (Göztepe), İbrahim Yılmaz, Enver Cenk Şahin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Ethem Ercan Pülgir (Kartalspor), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Sinan Bakış (Bayer 04 Leverkusen), Alpaslan Öztürk (Beerschot), Aykut Özer (Eintracht Frankfurt), Kerim Frei Koyunlu (Fulham), Fatih Nurullah Turan (Fortuna Sittart), Hakan Çalhanoğlu (Hamburg).

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!