20 uçakla Lizbon seferi

Fenerbahçe taraftarı 20 uçakla Lizbon’a adeta çıkarma yapıyor. THY’de 1 Mayıs gidiş-3 Mayıs geri dönüş bilet fiyatları 2 bin 378 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye kurada Benfica’nın çıkmasıyla birlikte taraftar uçak bileti almak üzere THY’nin çağrı merkezine ve internet sitesine adeta yüklendi. Mevcut seferdeki biletler neredeyse dakikalar içinde tükendi.
Yüksek talep nedeniyle THY iki ek sefer koydu. Mevcut uçuşlarda da normalde tek koridorlu Boeing 737-800 veya Airbus A320’nin kullanıldığı İstanbul-Lizbon seferi çift koridorlu Airbus A340 (270 koltuklu) veya A330-300 (289 koltuklu) uçaklarıyla yapılacak. THY mevcut uçuşların yanı sıra yedi adet charter olarak adlandırılan tarifesiz sefer de gerçekleştirecek.
Yazının hazırlandığı saatlerde tüm vergiler dahil THY’den ekonomi sınıfı 2 bin 378 TL’lik bilet bulunabiliyordu. TK5401 sefer sayılı uçak 1 Mayıs’ta saat 16.10’da kalkıp saat 19.05’te iniyor. Dönüşse 3 Mayıs saat 22.20’de. Uçağın İstanbul’a varışı ertesi gün saat 04.50’de.

Haberin Devamı

400 EURO’DAN BAŞLIYOR

Pegasus, Atlas, Free Bird ve Corendon Lizbon’a charter sefer düzenleyecek. Bu uçuşlarla birlikte Lizbon’a en az 20 yolcu uçağının Fenerbahçelileri götürmesi bekleniyor. Tur şirketleri tarafından organize edilen bu organizasyonlar iki türlü. Bazı turlarda otel yok. Taraftar gidiyor ve maçtan sonra dönüyor. Bu uçuşlarda bilet fiyatları 450 Euro’dan başlıyor. Konaklamalı turlardaysa otellerin yıldızlarına göre fiyatlar 750-1000 Euro arasında.
Eğer aktarmayı tercih ederseniz Lizbon’a uçmanın farklı yolları da var. Ancak aktarma yapılacağı için uçuş süresi 7 buçuk -18 saat arasında değişiyor. “Havalimanlarında beklerim-sabahlarım, sorun değil” diyorsanız, en ucuz bilet Swiss’te. Tüm vergiler dahil 856 TL’lik biletle, 1 Mayıs akşam saat 17.20’de İstanbul’dan Zürih’e uçuyorsunuz. Zürih Havalimanı’nda 10 saat 50 dakikalık bir aktarma süreniz var. Sabah 06.20’de ilk uçakla Lizbon’a gidiyorsunuz. İniş saatiniz 08.10. Dönüş yolculuğuysa 3 Mayıs’ta saat 06.15’te başlıyor. Münih veya Zürih üzerinden İstanbul’a dönüyorsunuz.
Aktarmalı olarak bilet fiyatları Lufthansa 973, TAP Portugal 1431, Alitalia 1637, KLM 1765 ve British Airways de 2 bin 305 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

ÖZEL UÇAKLAR NE KADAR?

Lizbon’a özel uçakla gitmek isteyenler, aktarma yapmadan, istedikleri saatte, kabinde yüksek konforla uçma şansına sahipler. İstanbul’dan Portekiz’in başkenti Lizbon havayoluyla yaklaşık 4 saat 55 dakika sürüyor. İş jetleri biraz daha yüksekten uçtuğu için rüzgâra bağlı olarak bu uçuş 4 saat 25 dakika - 5 saat 15 dakika arasında değişiyor. Ancak mesafenin uzunluğu nedeniyle genellikle küçük gövdeli uçaklar Lizbon’a direkt uçamıyor.
Örneğin Cessna Sovereign tipi 10 kişilik iş jetinin saatlik ücreti 3 bin 250 Euro. VIP terminal kullanımı, ikram, ekibin bir gecelik konaklaması dahil İstanbul-Lizbon-İstanbul uçuşunun fiyatı 38 bin 500 Euro. Uçak tipini biraz küçülterek veya büyüterek bu uçuş özel jetle 33 bin - 48 bin Euro arasında değişiyor.

Aman dikkat!

Haberin Devamı

Lizbon’a uçak bileti, otel ve maç bileti dahil turlar büyük ilgi görüyor. Tur şirketlerinin operasyonlarının büyük çoğunluğu charter olarak adlandırılan tarifesiz uçuşlarla gerçekleştiriliyor.
Bu uçuşları kullanacak taraftarın havalimanına hem gidişte hem de dönüşte en az iki buçuk saat önce gelmesi gerekiyor.
Maç sonrasında kutlama veya alkol sınırını aşanlar aman dikkat! Bu uçağı kaçırırsanız, cebinizden uçak bileti almak zorunda kalabilirsiniz.
Havalimanında havayolunun kontuarı açılıyor ve check-in işlemi başlıyor. Gruplar genelde birlikte hareket ettiği için işlemler hızlı tamamlanıyor. Uçuşa 45 dakika kala kontuar kapatılıyor.
Charter uçuşlarda kurallar çok daha sıkı. Çünkü geri dönüşü yok. Kontuar kapandıktan sonra uçağa acil durumlar haricinde kabul edilmiyor.
Uçağa biniş kartınızı alıp hemen rahatlamayın. “‘Beni nasılsa almak zorundalar” diye kendinizi kandırmayın. Güvenlik ve pasaport işlemlerinizi tamamlayıp kapıya doğru hareket edin.
Kalmalı turları tercih ettiyseniz. Az eşyayla seyahat edin. Mümkünse kabine alabileceğiniz boyutta bir çanta kullanın.
Pasaport veya tur şirketi tarafından verilen uçak bileti, otel voucher kâğıdını sakın yanınızdan ayırmayın.
Bu tür uçuşlar da grup psikolojisi tüm yolcuları etkisi altına alıyor. Kalabalığa güvenip uçakta sigara içmeye çalışmayın.

Haberin Devamı

Patronlar maça özel jetle gidiyor

Fenerbahçeli patronlar Lizbon’a özel uçaklarıyla gidecek. Mustafa ve Ali Koç, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir, Portekiz’e Fenerbahçe için özel jetleriyle uçacak.

Yazarın Tüm Yazıları