2 seneye ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

2 seneye ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 16:51

Süper Toto Süper Lig takımlarından Manisaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, “Teknik adam olarak, prensiplerinizi o kulübe yerleştirmeniz için en az 2 seneye ihtiyacınız var” dedi.

Karaman, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin CBÜ Sinema Salonunda düzenlediği söyleşide yaptığı konuşmada, Manisaspor için hedef konuşmanın erken olacağını belirterek, mutlaka hedeflerin büyük olması gerektiğini, ancak bulundukları konumun da önem taşıdığını söyledi.

Ligin ilk 4 maçını mağlubiyetle kapattıklarını hatırlatan Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ondan sonra hiç kimsenin beklemediği şekilde 3 büyük takımı deplasmanda yenmişsiniz. Yani UEFA'yı birden bire konuşursanız, tekrar bulunduğunuz yere geri dönersiniz. Futbolda, şampiyonluğa, Şampiyonlar Ligine, UEFA Kupasına veya üst sıralara oynamak kısa vadede asla alınacak sonuç değildir. Çünkü bir teknik adam olarak, bir futbol takımı olarak sistemi, oyun düzenini, prensipleri o kulübe yerleştirebilmeniz için en az 2 seneye ihtiyacınız var.”

Karaman, son şampiyon Bursaspor'un lige müthiş bir başlangıç yapmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde inanılmaz zorluklar çektiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Aynı Bursaspor, Şampiyonlar Ligi maçından sonra Türkiye'ye döndüğünde belki oralarda farklı yenildi, ama oyuncuların oralarda kazandığı deneyimi ligde sergileyerek iyi sonuçlar alıyor. Dolayısıyla bizim UEFA'ya, ilk beşe oynayabilmemiz için biraz zamana ihtiyacımız var. Bizim tek hedefimiz var, bulunduğumuz bölgeden kurtulmak. Biz, ne tehlike bölgesine yakın olmak istiyoruz, ne de yukarıdaki takımlardan aşağıda olmak istiyoruz.”

Karaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 17 maçın finalini oynayacaklarını belirterek, “Hafta sonu o tribünün dolu olması, 12. adamın görevini yapması gerekiyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanmaları halinde gelecek adına konuşabileceklerini ifade eden Karaman, şunları kaydetti: “O zaman 'bir iki futbolcu daha alıp, nokta transfer yapalım, hedefimizi biraz daha yukarılara çıkaralım' diyebiliriz. Oyuncu arkadaşlarımızla da oturup, 'biz bunları, bunları gerçekleştirdik. İyi bir takımız. Artık ucuz maç kaybetmek, basit maç kaybetmek yok. Hep beraber ortak bir hedef belirleyelim' diyebiliriz. Onun için 'Biz ilk beşe oynayacağız, UEFA'ya oynayacağız' dediğiniz an tehlike başlar. Bunu diyebilmek için önceden hazırlıklı olmak gerekir.”

İlk 4 haftada sıfır puanda oldukları süreçte, bu haftaki rakiplerinin 6 puanı olduğunu hatırlatan Karaman, “Biz onları yendiğimiz takdirde aradaki puan farkı 1'e inecek. Böylesi bir başarı, puan farkının kapatılması, büyük bir çalışmayı, büyük bir özveriyi, büyük bir disiplini gerektiriyor. Ben oyuncularımı kahraman ilan ettim” diye konuştu.

Karaman, henüz Türkiye'de zirveye oynayan takımları çalıştıramadığını belirterek, “Sonuncu olan takım bize talip oluyor. Hiç kimse al bu takımı ilk 5'e oynat demiyor. Ben de bunun savaşını veriyorum” dedi.

Teknik direktör olmak için çok ünlü bir futbolcu olunmasına gerek olmadığını ifade eden Karaman, bu işin eğitimini alan öğrencilerin futbolda menajer, futbol direktörü, idareci, takım tercümanı gibi alanlara yönelmesini istedi.
Söyleşiye Manisasporlu futbolcular İsaac, Burak, İlker ve Yiğit İncedemir de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!