‘2’İnci Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’ Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘2’İnci Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’ Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 14:38

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği işbirliğinde Eskişehir’de 24-25 Aralık’ta düzenlenecek olan ’2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’’ tanıtım toplantısı gerçekleşti.
Düzenlenecek Bilim Olimpiyatı ile ilgili konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bu yıl yapılacak olimpiyatlara Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan, Bulgaristan, Kazakistan, Kırım, Bosna Hersek, Kırgızistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Moldova, Tataristan, Altay, Türkmenistan, Doğu Türkistan ve Başkurdistan’dan katılım olacağını söyledi.
Projenin amacının, Türk dünyasında bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere katkı sağlamak ve bilimi küçük yaşta sevdirmek olduğunu ifade eden Tuna, “Eskişehir Valiliği olarak bu tür çalışmalar her zaman destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Olimpiyatlardaki 100 eser için sergi yapılacak. Ayrıca bunların içinde dereceye girenlere de çeşitli ödüller verilecek. Türk Dünyası Kültür Başkentliği sırasındaki yaşanan kültürel etkileşimi bir adım ileri götürerek Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı Proje Yarışmasını hayata geçirdik. Bunu inşallah ilerleyen yıllarda da devam ettireceğiz" diye konuştu.
Vali Tuna, etkinliğin bu yıl Eskişehir Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşeceğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!