"2 fayanslık isyan"ın cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

2 fayanslık isyanın cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 10:52

"2 fayanslık isyan"ın cezası belli oldu

Haberin Devamı

 

 

 Ümit TÜRK/İSTANBUL, (DHA)  HACIOSMAN Metro İstasyonu'nun duvarına yazdığı yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hakaret ettiği ve kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle yargılanan sanık Süreyya S., toplamda 21 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.  Cezayı adli para cezasına çeviren mahkeme, sanığın 12 bin 600 TL ödemesine hükmetti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık ve müştekiler katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Mahkeme hakimi ifade ve beyanların tamamlanmış olması nedeniyle duruşmayı karara bağladığını açıkladı.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ
Mahkeme, sanık Süreyya S.'yi, metro duvarına yazdığı yazıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a "Görevinden dolayı hakaret etme" suçundan 11 ay 20 gün, "Kamu malına zarar vermek" suçundan ise 10 ay olmak üzere 21 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Cezayı, günlüğü 20 liradan adli para cezasına çeviren mahkeme, sanığın 12 bin 600 TL ödemesine hükmetti.

"SİNİRLENDİM, BÖYLE BİR İSYANIM OLDU"
Sanık Süreyya S., önceki duruşmada yaptığı savunmada, "Hacıosman Metro İstasyonu'nun yürüyen merdivenleri ve kimi zaman da asansörü bozuk olması nedeniyle hasta ve yaşlı kişiler metroya inmekte zorlanıyordu. Benim de bacağım rahatsız. Olay günü benden daha yaşlı bir teyzenin hastaneye gideceği için merdivenlerden indirilmesi gerekiyordu. Teyzeye yardımcı oldum. Birkaç kez gerekli yerlere yazılı başvuruda bulunmuştum. Netice olarak bozuk merdiven yapılmadı. Sinirlendim, benim de böyle bir isyanım oldu" demişti. Metrodan sorumlu olduğunu düşündüğü için belediye başkanının ismini yazarak söz konusu yazıyı yazdığını belirten sanık, "Bugünkü aklım olsaydı yapmazdım" diyerek pişman olduğunu söylemişti.

TOPBAŞ ŞİKAYETÇİ OLMUŞ, ULAŞIM A.Ş.' DE ZARARININ KARŞILANMASINI İSTEMİŞTİ
Kadir Topbaş'ın avukatı da müvekilinin kişilik haklarının zedelendiği ve hakaret edildiği gerekçesiyle sanığın cezalandırılmasını istemiş, İstanbul Ulaşım A.Ş., de sanığın yazıyı silinmez kalem ile yazdığı için, 2 fayansın 300 TL'ye değiştirildiğini beyan ederek zararın karşılanmasını istemişti. Sanığın söz konusu zararı karşılamadığı belirtilmişti.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Süreyya S.'nin 2015 yılında Hacıosman Metro İstasyonu'nun duvarına yazı yazdığı, söz konusu yazı ile Kadir Topbaş'a hakaret ettiği belirtildi. Silinemeyen yazı nedeniyle metronun 2 fayansının değiştirildiği ifade edilen iddianamede şüpheli Süreyya S.'nin "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Kamu malına zarar verme" suçlarından toplam 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenmişti.

 

 

__________ ESET NOD32 Antivirus tarafından sağlanan bilgiler 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!