2 bin kişiye iş kapısı

Güncelleme Tarihi:

2 bin kişiye iş kapısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 01:10

Hacettepe Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, şu anda 210 firma aracılığıyla bin 720 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek "Yapımı süren 6 blokla teknokentte çalışan sayısı 2 katına çıkacak yani yaklaşık 2 bin kişi daha iş sahibi olacak" dedi.

Haberin Devamı

Hacettepe Teknokent'in mevcut alanının 32 bin metrekare olduğunu ifade eden Hacettepe Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, bloklar tamamlandıktan sonra alanın yaklaşık 103 bin metrekareye çıkacağını bildirdi. İnşaatları süren blokları haziran ayı içinde hizmete açmayı planladıklarını belirten Güngör, "Hacettepe Üniversitesi Teknokenti, Türkiye'deki en büyük kapalı alana sahip teknokent olacak" diye konuştu.
Güngör, teknokent bünyesinde Beytepe Kampüsünde 184 ve İvedik Organize Sanayi Bölgesinde 26 olmak üzere toplam 210 firma bulunduğunu kaydederek, yeni yapılan bloklarla firma sayısının 2 katına çıkacağını söyledi. Blokların inşaatı tamamlanmadan ve hiçbir duyuru yapmadan doluluk oranının yüzde 70'e yaklaştığına dikkati çeken Güngör, firma sayının 400'ü aşmasını beklediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Hacettepe Üniversitesi Teknokenti'nin 210 firma aracılığıyla bin 720 kişiye istihdam sağladığını belirten Güngör, "Teknokentte çalışan sayısı 2 katına çıkacak yani yaklaşık 2 bin kişi daha iş sahibi olacak, böylece 4 bin bilim insanına istihdam sağlanacak" ifadelerini kullandı.
Güngör, blokların savunma, enerji, bilişim, yazılım, sağlık ve medikal alanlarda kümeleneceğine değinerek, binaların firma ihtiyaçlarına göre özel olarak dizayn edildiğini anlattı. Teknokentin blokların ihtiyacını karşılayacak kadar kendi enerjisini üreteceğini söyleyen Güngör, "Burada yer alan şirketlere KDV, kurumlar vergisi ve stopaj indirimi sağlıyoruz. Dolayısıyla firmalardan ülkeye ayrı bir katma değer sağlamalarını bekliyoruz. Bazı firmalarla ortak projeler de üretiyoruz. Örneğin 'Melek Yatırımcı' formatı Türkiye'de tam olarak uygulanmıyor. Biz 'bunu nasıl yaparız?' diye düşündük, İnovatif adında bir şirket kurduk. Şirket, melek yatırımcı oldu. Projeler geliyor, eğer karşı tarafın maddi imkanı yoksa biz ona ortak oluyoruz, yer sağlıyoruz ve para almıyoruz. Projeyi sermaye ortağı olarak çalıştırıyoruz, bu şekilde 14 firmaya destek verdik. Şu anda da devam eden projelerimiz var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!