19 milyon yeni kanser hastası olacak

Güncelleme Tarihi:

19 milyon yeni kanser hastası olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 13:16

Türk Tıbbi ve Onkoloji Derneği'nden korkutan açıklama: "Dünya nüfusunun artışı ve yaşlanmasına bağlı olarak 2025 yılında toplam 19,3 milyon yeni kanser vakası olacağını ön görmekteyiz."

Haberin Devamı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD), dünya nüfusunun artışı ve yaşlanmasına bağlı olarak 2025 yılında kanserli hasta sayısının 19,3 milyona ulaşacağının ön görüldüğünü bildirdi.

AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE DAHA FAZLA

TTOD'den yapılan yazılı açıklamada, kanserin günümüzde giderek önem kazanan ve ölüm nedenlerinde ikinci sırada yer alan bir hastalık olduğu, kanser vakalarının yarısından fazlasının ise az gelişmiş ülkelerde rastlandığı belirtildi.

Kanser riskini en aza indirmenin yolunun erken tanı ve teşhis olduğu ifade edilen açıklamada, erken tanı ile tedavi edilen hastaların kanserden kurtulma şansının daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.

19 milyon yeni kanser hastası olacak

Haberin Devamı

SİGARA SAVAŞILMASI GEREKEN KANSER NEDENLERİNDEN BİRİ

Kanserden korunmanın ve tedavisinin mümkün olduğuna dile getirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Sigara, savaşılması gereken kanser nedenlerinin başında gelmektedir. Kanserden ölümlerin yüzde 30' undan, akciğer kanseri vakalarının yaklaşık yüzde 90'ından sigara sorumludur. Özellikle sigara ile beraber alkol kullanmak bu kanserlerin riskini daha fazla artırmaktadır. Sağlıklı beslenmek kanserden korunmada en önemli noktalardan birisidir. Fast food tarzı beslenme, hazır ve işlenmiş gıdalardan kaçınma, sebze ve meyveden zengin akdeniz usulu beslenme herkesin yapabileceği basit korunma yöntemleridir. Kilo vermek ile kanser riski belirgin olarak azalmaktadır."

BAKMADAN GEÇME!