19 Ağustos’ta İzmir Fuarı Fasl-ı Şahane ile yıkılacak

Pek çok kez yazdım. Yazmaya da devam edeceğim. Çünkü müthiş bir olay. Devlerin buluşması, sonunda İzmir’de de gerçekleşti.

Haberin Devamı

Böylesine bir sanat olayında benim de katkım olduğu için mutluyum. Türk müziğinin devleri Bülent Ersoy, Muazez Abacı, Seçil Heper, Mustafa Sağyaşar, Samime Sanay, Yaşar Özel, Zekai Tunca, Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi bir araya getiren Fasl-ı Şahane, 19 Ağustos aksamı Fuar Acık Hava Tiyatrosunda. Bu dev gösterinin mimarı Sinan Hoca(Kuzu) “İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşayacak” diyor. Bence de.
Müthiş sürprizler
İzmir’deki konser projesi iki bölümden oluşacak. Birinci bölüm tüm sanatçıların bir arada okuyacakları fasıl şarkıları ile başlayacak. Görsel gösteriler ile devam edecek. İkinci bölüm ise sanatçıların solo şarkıları, birbirleriyle yapacakları düetlerin yanı sıra müzikal şov havasında geçecek. Kahkahaların havada uçacağı bu konserde, dinleyiciler hem Türk Sanat Müziğine doyacaklar hem de eğlenceli dakikalar geçirecekler. İzmir’in iftihar ettiği iş adamlarından, mobilya firmalarından Mustafa Kepi, tarafından çok özel bir sahne dekoru hazırlandı. Bu dekor eski fuar günlerini yansıtacak.
Barışacaklar mı?
Bülent Ersoy ve Seçil Heper bu konser için şıklık yarışına girdiler. Ortak modacıları Nur Yerlitaş, İzmir konseri için iki sanatçıya da, iki tane özel kostüm dikti. Benden öğrenin. Yine Bülent Ersoy ve Seçil Heper, Kıbrıs konserinde sahne sırası yüzünden birbirleriyle atışmıştı. O nedenle dargınlar. Bakalım ne olacak? Konserin Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı çok özel sürprizler de var. Ben biliyorum. Fakat tadı kaçmasın. Selçuk Tekay yönetiminde 25 kişilik saz ekibinin eşlik edeceği Fasl-ı Şahane İzmir konseri için bakın devler ne söyledi;
? Bülent Ersoy : Şenay’cığım uzun zamandır İzmir’e gelmiyorum. Bu konser benim için çok önemli. Bir daha böyle bir ekip bir araya gelmez. Türk Müziği adına çok büyük bir proje. İzmirlilere çok özel sürprizlerim var. O gece İzmir Fuar’ını eski günlerde olduğu gibi yıkacağız.
? Muazzez Abacı: Amerika’dan yeni döndüm. İzmirlilere büyük bir vefa borcumuz var. Muhteşem bir konser olacak. İzmirliler için çok özel bir repertuar hazırlıyoruz.
? Nalan Altınörs: İzmir’de yaşayan bir sanatçı olarak İzmirlilerin bu konseri dört gözle beklediğini biliyorum. Ben de çok heyecanlıyım.

Haberin Devamı

İzmir Bornova’da herkese ve her keseye uygun bir AVM

Haberin Devamı

Malumunuz ramazan. Havalar da çok sıcak. Elimden geldiğince yakın yerleri keşfe çıkıyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır yaşamımın geçtiği İzmir’i tanımaya çalışıyorum. Bu konuda en büyük yardımcılarım kardeşlerim. Ara, sıra da dostlarım. Hazır giyimde, bir dünya markası olabilecek düzeyde olan, Kemas’ın patronu Kemal Subaşı ise hala Marmaris Selimiye’ye götürmedi beni. Fakat işiyle ilgili de olsa harika bir AVM’ yi tanıttı. Hem de evime 15 dakikalık uzaklıkta. Bayıldım. Bir kere yok yok.
Tekstilde sıkıntı
Park Bornova Outlet Center. Ege Bölgesi’nin ilk outlet center’ı. Kemal son zamanlarda hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan kriz nedeniyle, parkende satışlarda, artık outlet satışların ağırlık kazandığını söyledi. Kemal, Türkiye’nin neredeyse 50 vilayetine mal veriyor. Fakat pek çok yerde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle mağaza sahiplerinin verdikleri çekler geri dönmüş. O da mallarını geri çekmiş. Alsancak’daki lüks mağazalarının yanı sıra outlet satışa başlamış. İlk mağazasını da burada açtı.
İlk Outlet kuyumcu
Vallahi kuyumculuğun ilk outlet olanına da burada rastladım. Dayanamayıp alışveriş de yaptım. Harika çeşitler var. Düğün ve sünnet mevsimi haberiniz olsun. Ege Bölgesi’nin kuyumculuk sektöründe ilk outleti olan Atasay Mağazası’nı mutlaka ziyaret edin. Ayrıca da “Bu ekonomik sıkıntıda para ne gezer, dalga mı geçiyorsun” diyenlere de Park Bornova Outlet’i öneriyorum yine. Buradaki sinemalar diğer AVM’ lere oranla ucuz. Durun bitmedi siz sinemada iftar saatine beklerken, çocuklarınız ya da sizler 8 katlı bowling salonunda keyif yapabilirsiniz. Her türlü yiyecek ve icecek markası da var. Burger King, Özsüt Cafe, Pizza Gold, iftar için Eliaçık Lokantası sıcak yemek ve salata çeşitleriyle zengin. Kumru&Kumru Akhisar’ın ünlü köftecisi Nar-ı Beyaz, mis gibi...
Bayram alışverişi
Park Bornova, Bornova merkezinin 2,5 km yakınında, Ankara Asfaltı üzerinde yer alıyor. İzmir şehir merkezine 11 km mesafede. Yani ulaşım çok kolay. Servisler de var üstelik. Benim titizlikle üzerinde durduğum engelli kardeşlerim için de ideal. Çünkü tek kat. Yani düz ayak. AVM’nin başarılı bir iş kadını olan Genel Müdürü Aysel Öztezel’i kutlamamak mümkün değil. Her şeyi düşünmüş. Dünyanın global krizle sarsıldığı günümüzde artık alışverişin yavaş yavaş outlete kaydığını söylüyor Öztezel. Bence de haksız değil. Daha yeni, Amerika’da, bunun en güzel örneklerini de gördüm. Park Bornova’da özellikle bayram öncesi mağazalarda birbirinden cazip seçenekler var. AVM’deki ‘Bir al, üç öde’, ‘İki üründen birine yüzde 50 + 30 gibi çok cazip indirimler de var. Toplanın toplanın gidin.

Haberin Devamı

Bu kalp sizi unutmayacak güle güle Bülent Tarlan

1990 yılından bu yana Hilton Hotels Corporation bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Bülent Tarlan, 15 Ocak 2008 tarihi itibariyle Hilton İzmir Genel Müdürlüğü görevine getirildi. O tarihten beri de benim dostum. Arkadaşım. Hatta sırdaşım. Çok şeyler de paylaştık. Turizm sektöründe, kimse kusura bakmasın, Bülent Tarlan gibi isimler zor gelir. Artık gidiyor. Eylül’de Adana ve Mersin Hilton Otelleri’nin başında olacak. Tüm personel ve ben çok üzüldük. Hatta ağladım. Onun da gözleri doldu. Hilton İzmir için Sevil Görgülü, Ebru Ertamay ve muhteşem ekibiyle, her sezon büyük başarılara imza attı. Otel hep ful çekti. Doğu ve Orta Avrupa ile Türkiye’den sorumlu bölge Denetim Müdürlüğü ile birlikte Türkiye’de ki tüm Hilton şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yapan Tarlan’ı unutmayacağım.

Yazarın Tüm Yazıları