17'lik Kupa Kartalı

Güncelleme Tarihi:

17lik Kupa Kartalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 21:36

Beşiktaş’ın genç Kartal’ı ikisi Avrupa’da olmak üzere, 5 şampiyonluk yaşadı…. Kartal Özmızrak, "Unutamadığım maç şampiyon olduğumuz sene Akatlar’da F.Bahçe ile oynadığımız çeyrek final serindeki mücadeledir" dedi.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılarla Türkiye Kupası, EuroChallenge, Lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldıran Kartal Özmızrak, kaptanlığını yaptığı U18 Milli Takımı’yla da Avrupa’da altına uzandı…

KARTAL’ın 17’lik Kartal’ı genç yaşına rağmen 2’si Avrupa’da 5 kupa kaldırmayı başardı. Beşiktaş’la 2011-12 sezonunda Türkiye Kupası, EuroChallenge, Lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda mutlu sona ulaşan Kartal Özmızrak, son olarak Litvanya’da gerçekleştirilen U18 Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk kupasını kaptan olarak kaldırdı. Bu şampiyonlukla Kartal genç yaşına rağmen kupa koleksiyonunu sürdürmeye devam etti...

‘İNŞALLAH KUPALARIN DEVAMI GELECEK’

BASKET topunu eline ilk olarak 3 yaşında alan ve babadan Beşiktaşlı olan Kartal,” İki sezon önce Beşiktaş’la kaldırdığım kupalar benim için inanılmazdı. Fazla forma şansı bulamadığım geçen sezonu ise U19 Milli Takımı’yla altınla kapatmak beni çok mutlu etti” dedi. Bu şampiyonluğun basketbol tarihimizde ilk olmasının da oldukça anlamlı olduğuna dikkat çeken ay yıldızlıların kaptanı, “Bundan sonrasında da elimden geleni yapacağım. İnşallah kupalara devam” diye konuştu.

Kupa koleksiyoncusu Kartal Özmızrak, Beşiktaş’ı, Milli Takımı, kaldırdığı kupaları, örnek aldığı yıldızları ve kariyer hedeflerini Hürriyet’e anlattı...

Haberin Devamı

17lik Kupa Kartalı

Fener’e basketimi unutamıyorum

- UNUTAMADIĞIM maç şampiyon olduğumuz sene Akatlar’da F.Bahçe ile oynadığımız çeyrek final serindeki mücadeledir. Bitime 1 dakika kala Serhat Ağabey (Çetin) bana ‘Kartal hazır ol faulleyeceğim oyuna gireceksin’ dedi. Bir dakika kala oyuna girdiğimde 7 sayı gerideydik. Sürekli birbirimize kazanacağımızı söylüyorduk. Faul yapıldı, değerlendirdik; üçlük soktuk. Son topu kenardan ben çıkarıyordum, normalde Hawkins’e tepeye çıkarmam gerekiyordu topu. Baktım Carlos Arroyo boş geliyor maçı uzatmak üçlük lazımdı, topu ona verdim. Carlos da soktu o anki heyecanımı anlatamam. Uzatmaya geldi ne biz ne de Fener akışkan bir skor bulamıyordu, Carlos’un pick&roll’lerine kalmıştık. Carlos’a ‘Beni köşede boş bırakıyorlar, beni bul sokacağım’ dedim. Bana bir cevap vermedi ama sonraki pozisyonda topu bana verdi soktum o şutu. Maçtan sonra soyunma odasında ben yokken ‘Kartal söylemişti bana sokucağını’ diye. Soyunma odasındaki sevincimiz görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

Bu da mı tesadüf?
- 2011-12 sezonunda ilk olarak kaldırdığımız Türkiye Kupasında Erceg ve Kemp sakattı dar rotasyonla kazanmıştık ona ‘şans’ dediler. Sonra benim de süre aldığım EuroChallenge’ta da mutlu sonla ayrıldık. ‘Takımları tanımıyoruz kim çıksa kazanırdı’ dediler. Biz yine bir şey demedik. Türkiye Ligi’ne sıra geldi, ben de epey süre aldım. F.Bahçe’yi çeyrek finalde 2-0’la eledik. F.Bahçe Ülker’i yenince kimse ‘tanımıyoruz’ diyemedi. Sıra G.Saray’a geldi. İlk maçta Carlos Arroyo’nun son saniye atışı çemberin içinden girip çıktı... Sonra üç maçı üst üste kazanıp finale çıktık ve Sinan Erdem’de 21 bin kişilik rekor seyirci sayısına ulaştık. Beşiktaşlı olmayanlar bile basketbolumuz zevk verdiği için maçlarımıza geliyordu. Efes’i de finalde 4-2 ile geçtik ve yanıtımızı salonda verdik... Bizi üzen ayrılıklar oldu ama geçen sezona da 3 kupanın havasıyla başlayıp Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldırdık.

Haberin Devamı

Avrupa'da Spanoulis, Türkiye'de Tutku
-
TEK bir idolüm yok. Bir çok ismin özelliklerini almaya çalıştım. Mesela NBA’de Deron Williams, Allan Iverson, Derrick Rose ile Steve Nash en beğendiğim isimler. Avrupa’da Spanoulis, Diamantidis, Planinic, Bobby Brown. Türkiye’den de Tutku Açık, Kerem Tunçeri, Can Akın ve Ender Arslan.

En çok Boğa zorladı
- U18 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanırken öncesinde yaşadığım sakatlık beni etkiledi. Daha önceki şampiyonalara giderken, bana soranlara şampiyon olacağımızı söylüyordum. Ama bu kez yakın çevreme ‘Şampiyon olmaya değil her maçı kazanmaya gidiyoruz’ dedim. Takımımızda arkadaşlık çok üst seviyedeydi, antrenörlerimizden, doktoruna, masörüne kadar herkes ağabeyimiz gibiydi. Turnuvada en çok İspanya’ya karşı zorlandık. Bir ara 13 sayı geriye düştük. Kaybedeceğimizi hiç düşünmedik ve son periyotta 21-0’lık seri yakalayarak kazanmayı bildik. Finalde de Hırvatistan’ı devirip şampiyonluğa ulaştık.

Haberin Devamı

Ataman’ın yeri ayrı
- TECRÜBELİ antrenörlerle çalıştım ama Ergin Ataman hangi oyuncuyu nasıl kullanması gerektiğini son derece iyi biliyordu. Benim için de değerli bir isim, bizden sonra Galatasaray’la da ligde şampiyonluğa ulaşmayı başardı Ergin Hoca.

Arroyo’nun üzerimde çok emeği var
- DERON Williams, Carlos Arroyo gibi önemli yıldızlarla idman yaptım. İki yabancı gard da bana çok şey kattı. Deron Williams da beni teşvik ediyordu, bana çok yakın davranıp ilgilendi; ama ben Arroyo ile daha fazla vakit geçirdim. Onunla diyaloğumuz çok farklı oldu. Arroyo’nun basketboluma katkısı çok fazlaydı.

Cimbom TOP 8’e yakın
- BU sene G.Saray, F.Bahçe ve Efes’ten birinin Euroleague’de Top 8’i göreceğini düşünüyorum. Şu anki şartlarda da G.Saray önde gibi görünüyor. Sinan Güler, Erceg ve Jawai’yi kadrolarına kattı. Ama Final Four zor. Türkiye Ligi’nde Obradovic gibi önemli bir hoca geldi F.Bahçe’nin başına ama Pianigiani örneği de unutulmasın... Başarı sadece isimle gelmiyor. Biz de koçumuz Ahmet Kandemir’le üst sıraları zorlamaya çalışacağız.

Haberin Devamı

O kupa çok anlamlı
- GENÇ Milli Takım’ın kaptanı olarak kupayı ben kaldırdım bu benim için çok anlamlı... Ama Beşiktaş’la 37 yıl sonra kazandığımız lig şampiyonluğunun da tarifi imkansız.

U18 Avrupa Şampiyonası istatikleri
Sayı Ribaunt Asist Top çalma Top kaybı
6.9 2.2 2 2 1.4

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!