1784 kilomete geride kaldı

Güncelleme Tarihi:

1784 kilomete geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 11:59

Dünyanın en eski spor müsabakası olan Fransa Bisiklet Turu'nun bu yılki 101. 'Tour de France 2014' yarışında 1784 kilomete geride kaldı.

Haberin Devamı

21 etaplı, 3656 kilometrelik yarışta 10. etabın sona ermesiyle bir günlük tatile girildi.

Fransızların milli ulusal bayramı olan 14 Temmuz Pazartesi günü sona eren 10. Mulhouse - La Planche des belles Filles etabında 183 sporcu ilk dağ etabını tamamladı. Sporcular yarın 11. Besancon - Oyonnax 187,5 km. etabından start alacak.

10. etapta Vosges dağlarının 1183m. yüksekliğinde Le Markstein zirvesinde sağanak ve sisli hava muhalefetine karşı binlerce sporsever sporcuları yalnız bırakmadı.

İlk on etapta Alman sporcular sürpriz yapıp beş kez etap kazanırken, favori rakipleri geride bıraktı. Birinci etabı Alman Marcel Kittel, ikinci etabı İtalyan Vincenzo Nibali ve yine 3. ,4. etabı kazanan Alman Marcel Kittel oldu.

5. etap Hollanda'lı Lars Boom, 6. etap Alman Andre Greipel, 7. etap İtalyan Matteo Trentin, 8. etap Fransız Blel Kadri, 9. etap Alman Tony Martin ve 10. etap İtalyan Vincenzo Nibali'nin birinciliği ile tamamlandı.

Haberin Devamı

Bu arada turun yarısında sporcuların doping skandalına karışmaması sporseverleri sevindirdi. İlk yarının 10. etabında Vosges dağlarında iki kez bisikletten düşerek sakatlanan, şampiyonu sporcu İspanyol Alberto Contadorson, yarıştan çekildi.

Genel sıralamada ilk sırada 'Lotto' ekibinden Fransız Tony Gallopin'i, 'Astana' ekibinden İtalyan Vincenzo Nibali, 'Netapp- Endura' takımından Portekiz'li Tiago Machado, 'Astana' ekibinden Danimarkalı Jakob Faglsang ve 'Sky' takımından Avustralyalı Richie Porte takip ediyor.


5 Temmuz tarihinde İngiltere'nin Leeds kentinde start alan Tour de France 27 Temmuz pazar günü Paris'in ünlü bulvarı 'Champs Elysees'de noktalanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!