160 öğrenci hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

160 öğrenci hastanelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 01:32

Doğa Koleji’nde 160 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastanelik olmasının ardından, salmonella ve tifo iddiaları ortaya atıldı. Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok, “Kültür sonuçlarında gıda zehirlenmesine rastlandı” dedi. Yemek firması yetkilileri ise, analiz sonuçlarının beklendiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı ise adli bir durum olduğu gerekçesiyle açıklama yapmıyor.

Haberin Devamı

Doğa Koleji’nin Çukurambar Kampüsü ve Mebusevleri Anaokulunda eğitim öğretim gören 160 öğrenci, pazartesi günü zehirlenme şüphesiyle Gazi Hastanesi ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin büyük bir kısmı ayakta tedavi edilirken, bazı öğrencilerin yatarak tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Doğa Koleji'nde eğitim gören 6,5 yaşındaki Mahir Onat Yıldırım'ın annesi Elif Yıldırım, aynı gün birçok öğrencinin hastanelere başvurduğunu öğrendiklerini belirtti. Eşi ve kendisi sağlıkçı olduğu için çocuklarının tedavisini evde yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Oğlumuzun kültür sonuçlarını hastaneye gönderdik ve salmonellaya rastlandı. Birçok arkadaşımızın çocuğunda da aynı virüs olduğunu, bazılarında ise tifo olduğunu öğrendik" dedi.
Veli Sanem Baykoçak da 6,5 yaşındaki oğlu Demir'in salı günü mide bulantısı, kusma ve ishal ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirdiklerini söyledi.
Özel bir hastanede yatarak tedavi gören Demir'in bir gün önce okulda düğün çorbası, bezelye, pilav ve browni yediğini belirten Baykoçak, yiyeceklerin hangisinin zehirlenmeye neden olduğunun henüz belirlenemediğine dikkati çekti.

İLK SONUÇLAR ZEHİRLENME

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kadriye Altok ise salı gününden itibaren hastanelerine aynı okuldan yaklaşık 30 öğrencinin getirildiğini söyledi. İlk gelen vakaların kültür sonuçlarının çıktığını kaydeden Altok, gıda zehirlenmesine rastlandığını dile getirdi. Altok, "Diğer hastanelerde salmonella virüsüne rastlandığını duydum ama bu olasılıkla besin zehirlenmesi tipidir diye düşünüyoruz. Aileler çocuklarına bol sıvı tükettirsin" değerlendirmesinde bulundu.

SEBEBİNİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Doğa Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Ayfer Erdem, Sağlık Bakanlığı’na ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yemek ve sulardan numune gönderdiklerini ve sonucunu beklediklerini söyledi. Rapor alan 160 öğrenci olduğunu ayrıca öğretmenler ve yöneticilerden rahatsızlananlar olduğunu dile getiren Erdem, "Sebebini bulmaya çalışıyoruz. Son derece üzgünüz. Çünkü bunlar çocuk olduğu için daha çok hassasiyetimiz var" dedi.

Haberin Devamı

ANALİZ SONUÇLARINI BEKLİYORUZ

Doğa Koleji’ne yemek hizmeti veren firmanın yetkilileri ise, zehirlenmenin yemekten olduğunu düşünmediklerini belirterek, “Tarım Bakanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri mutfağımıza gelip denetim yaptı. Denetim sonucu mutfağımızda olumsuz bir bulguya rastlamadılar. İlgili yemek numunelerinden analiz için aldılar. Analiz sonuçlarını bekliyoruz. Aynı gün aynı yemeklerden başka kurumlara da gönderdik fakat oralarda herhangi bir problem olmadı. Biz de okuldaki sulardan, tuvaletlerden de numune aldırıp incelenmesi için laboratuvara gönderdik” açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise, olayın adli bir durum olduğu gerekçesiyle analizler sonuçlanana kadar açıklama yapılmayacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!