16 su sayacı bir gecede çalındı

Güncelleme Tarihi:

16 su sayacı bir gecede çalındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2008 00:00

BATIKENT Kardelen Mahallesi Haritacılar Sitesi’nde 16 su sayacı, 1 gecede çalındı. Haftabaşında bir sabah uyanan Haritacılar Sitesindeki 16 aile, sularının akmadığını gördü. Ancak bazı komşularının sularının aktığını öğrenmeleri su sayaçlarına bakmaya giden aileler, sayaçlarının söküldüğünü gördüler.

Batıkent’te bahçelerden mangal, çöp tenekesi, hatta masaların çalındığı görülmüştü. Şimdi sıra su sayaçlarına da geldi. Bir siteden bir gecede 16 su sayacı buharlaştı.

Tekrar sayaç taktıran bir site sakini, açma-kapama parası dahil 100 YTL’ye yakın para ödemek zorunda kalıyor. Ufak bir ayrıntı...

since1954/BATIKENT

Mezara beş kala

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Gölbaşı girişindeki Konya devlet yolu mezarlık ve durak geçişine geçit yapmıyor.

Gölbaşı’nda bölge halkının, hem Gölbaşı Belediyesi hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi nezdindeki girişimleri hep sonuçsuz kalıyor ve bölge halkı adeta ölümle içi içe yaşamaya terkediliyor.

Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürü Seyfullah Nas ile bölge halkı defalarca görüşmesine rağmen aldıkları şu cevap onları hayrete düşürdü:

"Şimdi oraya uğraşacak zaman yok. Ankara belediyesine de boşuna gitmeyin onlar da birşey yapamaz. Orası devlet yolu, eğer karşıdan karşıya geçecekseniz çarşıya inin, oradaki geçitleri kullanın."

Yukarıdaki cümleleri yanlış okumadınız. Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürü Seyfullah Nas, bu sözleri sarf ediyor. Bölgenin muhtarı Satılmış Deveci’ye ulaştığımızda, o da dert yanıyor. Muhtar Deveci, "Defalarca başvurmamıza rağmen hala sonuç alamadık" diyor.

Melih Gökçek, TCDD Garı önündeki geçidi 35 günde yapmakla övünürken, her an ölümlü kaza olması çok yüksek bir ihtimal olan bölgeye geçit yapmak taleplerine kulak tıkıyor.

sososerdar/GÖLBAŞI

Kene’ler sadece parkta yok

DEMETEVLER’de bir apartmanın 6. katında oturuyorum. Dün akşam üstü evimin salonunda kene yakaladım.

Bu kenelerin sadece park ve mesire yerlerinde değil, beton blokların arasında da dolaştığının kanıtı. Keneyi canlı olarak muhafaza ediyorum. Tüm vatandaşları dikkat etmeleri konusunda uyarmak istiyorum.

endiku/DEMETEVLER

Atındağ sakinleri

Tanzanya halkı mı

ALTINDAĞ Hacı Bayram-ı Veli Caddesi, Site Yıldız inişinde Altındağ Belediyesi’nin ihale ile müteahhite verdiği yol, görülmeye değer.

Bir müteahhit ya da bu işlerden anlayan bir insan bu yolu nasıl böyle yapabilir? Diyelim ki yaptı, bu ihaleyi veren belediye yapılan işi görüp denetlemeden mi hakediş veriyor?

Bu yolu Çankaya’da yapsalar, derhal yeniden düzenleme yapılırdı. Ama burası Altındağ, buradakiler fakir Tazanya halkı..!

weyselkalkan/ALTINDAĞ

Özel Gürçağ

Okulları Ümitköy’de

ÜMİTKÖY’deki süper yerleşke eğitim kurumları açısından Ankara’da bir çok ilki gerçekleştirecek. Aralık 2007 tarihine temeli atılan Özel Gürçağ Okulları’nın 16 bin metrekare kapalı alanlı yerleşkesi, 2008-2009 öğretim dönemine hazır olacak. Okul Öncesi, İlköğretim Okulu, Lise ve Fen Lisesi için öğrenci kayıtları devam ediyor.

Okullar bünyesinde teknolojik donanımlı sınıfların yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerini sağlayan çok sayıra mekan bulunuyor. Özel Gürçağ Okulları kurucu üyesi Hüseyin Gürsoy, "Amacımız sadece bilgiyi aktaran bir kurum olmak değil, bilgiyi kullanan, öğrenmeyi öğrenen mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmektir. Bunu yaparken de Atatürk İlke ve İnkılapları’ndan asla ödün vermeyiz" dedi. sgürsoy68/ÜMİTKÖY

Ankara metrosunda

klimalara dikkat

YAZ aylarında serinlemek amacıyla kullanılan klimalar, dikkat edilmediğinde çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Ben de bu konuda Ankara Metrosu’ndaki klimaların derecesine dikkat çekmek istiyorum.

Ankara’da özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığının 35 derece dolaylarında olduğu, hatta bazen 35 derecenin de üzerine çıktığı görülüyor.

Bu kadar sıcak bir havada Metro’ya bindiğinizde çok düşük derecelere ayarlanmış, adeta insanları üşütürcesine bir havaya giriyorsunuz. Metro’yu kullananlar bilir, Metro’daki klima sistemi tavandan camlara doğru ve dolayısıyla oturan insanların omuz ve göğüslerine doğru bir hava akımı yapıyor.

Sıcaklık farkı iki katı

Konunun uzmanlarına göre dış hava sıcaklığı ile klima derecesi arasında maksimum 10 derece fark olmalıdır. Yani 35 derece olan dış hava sıcaklığında klimanın derecesi 25 dereceye ayarlanmalıdır. Bu derecenin altında ayarlandığında, çok sayıda rahatsızlığa davetiye çıkarılmaktadır.

Peki Ankara Metro’sundaki klimalar kaç dereceye ayarlanıyor merak ediyor musunuz?

Ben merak ettim, çünkü her metroya binişimde omuzlarım tutulabiliyor ve düşük sıcaklık farkından rahatsız oluyorum. Ve metro görevlisine sorduğumda aldığım cevap maalesef 15 derece oldu. Yani 10 derece olması gereken ısı farkı 20 dereceydi. Herşeyi abarttığımız gibi bunu da abartıyoruz galiba...

MSTecno/KIZILAY

Ben de bir soru önergesi verdim

MAMAK, Sincan gibi çok büyüyen semtlerde yolcular otobüse binmek için kavga ederken, Otobüs Hareket Amirlikleri ve Otobüs Daire başkanlığı memurları "Yapacak hiç bir şey yok" diyorlar.

Otobüs Daire Başkanı bilgi almak için görüşmeyi reddetti. Ama benim bazı sorularım var. Günlük milyon adet bilet satarken, asgari ücretli şöförlerle, Karayalçın döneminden kalma otobüslerle niçin çalışılıyor?

Kaynak sorunu mu var, harcama sorunu mu, benim aklım almıyor.

Hep miletvekilleri ya da belediye meclis üyeleri soru önergesi verecek değil ya... Ben de vatandaş olarak, EGO Otobüs Daire Başkanı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltiyorum:

1- Tüm yurttaşlar ekonomik olsun diye 10’luk kart alıyor. Bunun anlamı şu ODB 10 günlük parayı yolcudan nakit ve peşin alıyor.

2- Çalışanlar asgari ücretli, otobüsler eski.

3- ODB nin geliri sadece bilet parası değil reklam gelirleri de var.

4- Vatandaşlar niçin dolmuşa zorlanıyor. Sincan’da bırakın otobüsü, insanlar dolmuşa da binemiyor sabahları. Çünkü polis fazla yolcudan ceza yazıyor.

5- Bir otobüste 400 yolcu taşımak trafik yasalarına ne kadar uygundur.

6- Hasta yada çocuklu bayanların otobüse binmesi haram mıdır. Kendi hanımınız binmekte midir?

7- Bu otobüslerde yapılan yolculuk denetlemekte midir? Kim nasıl neye göre denetlemektedir?

8- En ucuz ulaşım Ankara da deniliyor. Mamak’tan ya da Sincan’dan Dikmen, Keçiören gibi semtlere gidenler kaç bilet basıp kaç kilomatre yol yapıyorlar?

erbay06/ULUS

Ormansor’un minikleri şampiyon

ORMANSPOR minik erkek basketbol takımı, Orman Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kurtulmuşlu’nun da izlediği son karşılaşmada Ankara Emekspor’u (Gazi Üniversitesi) 39 - 30 yenerek 2007-2008 Ankara Minikler Ligi şampiyonu oldu. 53 takımın katıldığı ligde, oynadığı müsabakalarda güçlü rakiplerini yenerek tek sayı farkla, tek mağlubiyet ile şampiyonluğa ulaşan takımımızı kutluyoruz. ormanspor/SÖĞÜTÖZÜ

Mezuniyet töreninde izdiham yaşandı

BAŞKENT Üniversitesinin 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninde büyük izdiham yaşandı. 98 Ön Lisans, bin 436 Lisans ve 475 Yüksek Lisans olmak üzere 2bin 9 mezuna diplomaların verildiği törende, katılımın çok yüksek olması nedeniyle büyük izdiham yaşandı ve çoğu veli çocuklarının törenini izleyemedi.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, törende yaptığı konuşma ile uzun süre alkışlandı. Törene katılan diğer tanıdık siyasi ve bürokratlar da ayrı bir renk oldular.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mezun olan öğrencilerin aldıkları diplomalarıyla yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.

Mahmut Baytemir/ ESKİŞEHİR YOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!