15 Temmuz şehitleri için 2 bin 410 fidan

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri için 2 bin 410 fidan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 17:56

15 Temmuz şehitleri için 2 bin 410 fidan

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Valiliği öncülüğünde oluşturulan “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı”na, her bir şehit adına 10 fidan dikildi.

Kayseri Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında düzenlenen törene, Vali Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, İl Jandarma Komutanı Albay Bayram Özer, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Felâhiye Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Valilik Birim Müdürleri ve personeli katıldı. Vali Kamçı, 3 ay öncesinde Türkiye'nin önemli bir badire atlattığını belirterek, ''Cemaat görünümü altında örgütlenen FETÖ tarafından, devleti ele geçirmeye yönelik askeri darbe teşebbüsünde 241 vatandaşımız şehit düştü, binlerce vatandaş ise yaralandı. Bu hain saldırı karşısında vatanını, milletini, sevdiklerini muhafaza etmek için aziz canını Allah’a teslim eden şehitlerimizin fedakârlığı sayesinde, bugün buradayız. İnanıyorum ki; onlar fedakarlıklarının karşılığını Allah katında fazlasıyla aldılar. Millet olarak, şehitlerimize vefa ve minnet borcumuzu ödememiz ancak bıraktıkları emanete sahip çıkmamız ile mümkün olacaktır. Bugün, 15 Temmuz şehitlerimizin anısına bir Hatıra Ormanı oluşturmak ve onların isimlerini yaşatmak için bir aradayız. Her bir şehidimiz adına 10 adet fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum'' dedi.

Konuşmanın ardından 241 şehit için ağaç dikim törenine geçen Vali Kamçı ve protokol üyeleri her şehit için 10’ar fidan dikti. Vali Kamçı da 15 Temmuz’un kahramanlarından biri olan şehit Ömer Halis Demir adına fidan dikimini gerçekleştirdi. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!