'15 Temmuz- İhanet ve Direniş' Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödülleri veriliyor 

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz- İhanet ve Direniş Uluslararası Kısa Film Yarışmasının ödülleri veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 11:51

'15 Temmuz- İhanet ve Direniş' Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödülleri veriliyor 

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - İSTANBUL  Çekmeköy Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği, '15 Temmuz- İhanet ve Direniş' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler belli oldu.  Ödüller, 13 Temmuz Perşembe gecesi Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak törende sahiplerini bulacak.  Organizasyona Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Milletvekilleri ve yaklaşık iki bin vatandaş da katılım sağlayacak. 
'15 Temmuz- İhanet ve Direniş' temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda sona gelindi.  Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya, yurt içinden ve yurt dışından 96 film başvurdu. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın proje sahibi olduğu uluslararası kısa film yarışmasının jürisinde yer alan; Yönetmenler Mustafa Şevki Doğan ve Mesut Uçakan, Sosyolog Erol Erdoğan, ünlü oyuncular Turgay Tanülkü ve  Hakan Boyav, gazeteciler Metin Yüksel ve Meryem İlayda Atlas yoğun bir çalışmanın ardından dereceye girenleri belirledi. 
15 Temmuz gecesi ve devamındaki süreçte yaşanan ihanet ve direnişi anlatan 10 film, 13 Temmuz Perşembe gecesi Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.  Gecede; birinci seçilen filme 30 Bin TL, ikinciye 20 Bin TL, üçüncüye 15 Bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN BELGESEL 
15 Temmuz gecesinin arşivlenmesi amacıyla düzenlenen yarışma beklenildiği gibi halktan yoğun ilgi gördü.  Yarışmaya, o gece yaşananların yakın tanıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü de '15 Temmuz Bedeli Vatan Olan Mesai' belgeseli ile katıldı. İlçe Emniyet Müdürleri ve o gece görev başında olan emniyet mensuplarının anlatımlarıyla şekillenen belgesel, geceye ait gerçek görüntülerle yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor. 
Ödül töreninin hazırlıklarıyla ilgilenen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuru sürecini ocak ayında başlatmıştık.  Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi projemiz, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşti. Konu ve zaman itibariyle çok sınırlı olan bu yılki temamız nedeniyle, yarışmada değerlendirmeye alınan tüm filmler yarışmamız için çekilen özel filmler oldu. Azerbaycan, Balkanlar ve Moğolistan'dan gelen filmler de oldu fakat bu filmler tam olarak İhanet ve Direniş sürecine hitap etmediği için değerlendirmeye alamadık. Akademisyenlerimizden oluşan ön seçici kurul ve değerli jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından ödül alacak 10 film, zorlu bir sürecin ardından belirlendi." dedi. 
DEĞERLENDİRME YAPARKEN ZORLANDIK 
Dereceye giren filmleri belirlerken duygusal olarak çok zorlandıklarını belirten Poyraz, "O kara gecenin acıları çok tazeyken, izlediğimiz her filmde o geceyi tekrar yaşadık. Zaten tüm filmler duygusal olarak çok etkileyiciydi bu nedenle seçim yaparken jürimiz de zorlandı. Tüm katılımcılara verdikleri emekler ve bize hissettirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
ŞEHİTLERİMİZİ ANACAĞIZ
13 Temmuz Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak törene tüm İstanbulluları davet eden Poyraz, “15 Temmuz'da şehit verdiğimiz kardeşlerimizi unutmamak ve unutturmamak bundan sonra en büyük görevimizdir. Bu projedeki en büyük amacımız da budur. 13 Temmuz akşamı devlet erkanı ile birlikte o gece verdiğimiz şehitleri ve gazilerimizi de anacağız" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!