15 Temmuz gecesinin kahramanları Mersinlilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz gecesinin kahramanları Mersinlilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 14:26

15 Temmuz gecesinin kahramanları Mersinlilerle buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında darbe girişiminin önlendiği 15 Temmuz gecesinin kahramanları, Mersin'de düzenlenen söyleşide, yaşadıklarını anlattı.
Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, darbe kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül'ün yanı sıra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, il protokolü, askerler, öğrenciler ve Mersinliler katıldı. Programda konuşan Vali Çakacak, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Milletin vergileriyle alınmış silah, helikopter ve uçaklarla milletin evlatlarına ve milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi/ne kurşunlar ve bombalar yağdırdılar. 15 Temmuz akşamı şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine yuvalanmış asker üniformalı teröristler ve onların dışarıdaki işbirlikçileri tarafından ülkemizin bölünmesine ve işgal edilmesine, ülkemizde iç savaş çıkarılmasına yönelik bir senaryo sahnelenmek istendi. Yüce Türk milletinin kahraman evlatları ellerinde sadece Türk bayrakları ile bu hainlere geçit vermedi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sanatçı Veysel Çelikdemir tarafından sergilenen 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Demokrasi Kahramanları Abdullah İrgin, Mehmet Köse, Muhammed Irmak, Danyal Şimşek ve Adviye Gül 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.
Söyleşinin ardından sahne alan sanatçı Üzeyir Aktulum, 15 Temmuz'da yaşanan olaylar üzerine yazdığı 'Evladı Fatihan' isimli türküyü seslendirdi. Daha sonra, şehit Astsubay Ömer Halisdemir için yazılan şiirin okunması, salondaki duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Vali Çakacak, demokrasi şehitlerinden Mersinli Erkan Yiğit'in ağabeyi Hakan Yiğit'e, diğer protokol üyeleri de programa katılan demokrasi kahramanlarına Türk bayrağını öperek teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!