15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına teslim edilmek üzere 41 şehit yakını ve gaziye Türk bayrağı verildi

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına teslim edilmek üzere 41 şehit yakını ve gaziye Türk bayrağı verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 00:06

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına teslim edilmek üzere 41 şehit yakını ve gaziye Türk bayrağı verildi

Haberin Devamı

Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul,(DHA) AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Saraçhane Parkı'nda "Bu Bayrak Bize Emanet" adı altında bir program düzenledi. Program kapsamında 15 Temmuz'da şehit olanlar adına 41 şehit yakını gaziye Türk bayrağı teslim edildi. 41 şehit yakını teslim aldıkları bayrakları 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verecek.

"Bu Bayrak Bize Emanet"  programı Fatih, Saraçhane Parkı'nda 21.00'de başladı. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Melih Ecertaş ile 15 Temmuz'da şehitlerinin yakınları ve 15 Temmuz gazileri katıldı.

BAKAN KAYA: 15 TEMMUZ'DA HALKIN GÜCÜNÜN TANKIN GÜCÜNÜ YENDİĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK
Gecede ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya burada bir konuşma yaptı. Kaya,"Bin yıldır Anadolu'yu bizlere yurt kılan şehadet ruhudur. Bu ruhu yaşatan, vatan söz konusu olduğunda bayraklaşan sizlere minnet borçluyuz. Milletlerin tarih sahnelerinde temsil ettikleri şan, şeref, izzet ve haysiyet üstün değerleri olan bağlılığın ve bu değerler uğruna gösterilen fedakarlıkların sonucudur. Yüz yıl önce Çanakkale'de bir araya gelen yürekler bu millete hiç unutamayacağı bir direniş yolunu miras bırakmıştır. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale'miz, Sakarya'mızdır. 15 Temmuz bütün dünyaya göstermiştir ki bu ülkede demokrasi ve milletin gücü üzerinde hiç bir güç yoktur.15 Temmuz'da biz halkın gücünün tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik" dedi.

BAKAN KILIÇ: BU MİLLETİN TEMSİLCİSİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLER NEDEN BAŞKA YERLERE KAÇTILAR?
Bakan Kaya'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç söz aldı. Bakan Kılıç katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun 'Kontrollü Darbe" sözünü hatırlatarak, "Şehitlerimizin aileleri bize emanettir.  Onlar bizim ailemizdir. Bu aziz bayrak için en büyük servetini, canını ortaya koyan o aziz şehitlerimizin bize emanetidir. Hepimiz bazı açıklamalarla şaşkına dönüyoruz.  Sayın Kılıçdaroğlu, 'Kontrollü darbe' dedi. Yazıklar olsun. Biz ve siz özellikle gazi kardeşlerim sizler ve bizler sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın daveti ile bu hainlerin karşısında dimdik durduk. Sizler burada gövdenizi siper ettiniz. Önce neden bu milletin yanına gelmediklerinin, neden bu milletle yan yana durmadıklarının hesabını versinler. O gece sokağa çıkan bütün milletti. Kimse  bir ayrımın peşinde değildi. Darbe yapmaya kalkan, ihanet eden FETÖ terör örgütüne birlikte karşı koydu. Bu milletin temsilcisi olduğunu söyleyenler neden başka yerlere kaçtılar?" ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından, hazırlanan Türk Bayrağı 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek olan oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilmesi için 15 Temmuz'da şehit olan Akın Sertçelik'in kızı Irmak Sertçelik'e teslim edildi.Teslim töreninin ardından program son buldu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!