15 Eylül Ortaokulu Türkiye Şampiyonasına Hazır

Güncelleme Tarihi:

15 Eylül Ortaokulu Türkiye Şampiyonasına Hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 14:38

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI, ÇOCUK OYUNLARI VE SPOR KULÜPLERİ KONFEDERASYONU İŞBİRLİĞİYLE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI YARIŞMALARI KAPSAMINDA BU YIL DÜZENLENEN MENDİL KAPMACA TURNUVASINDA AYVALIK’IN BAŞARILI OKULLARINDAN 15 EYLÜL ORTAOKULU MARMARA BÖLGESİ BİRİNCİSİ OLMAYI BAŞARDI.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğiyle geleneksel çocuk oyunları yarışmaları kapsamında bu yıl düzenlenen Mendil Kapmaca Turnuvasında Ayvalık’ın başarılı okullarından 15 Eylül Ortaokulu Marmara Bölgesi birincisi olmayı başardı.
15 Eylül Ortaokulu Mendil Kapmaca Takımı, turnuva kapsamında sırasıyla Ayvalık birincisi, ardından da Balıkesir birincisi olduktan sonra Marmara Bölgesindeki il birincilerini teker teker eleyerek Marmara Bölgesi şampiyonu oldu.
15 Eylül Ortaokulu böylelikle İstanbul Metin Oktay Spor Tesislerinde 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak bölge birincileri Türkiye Şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.
15 Eylül Ortaokulu, okul ortamından başlayan bu başarı ateşinin okul sınırlarını aşarak Marmara Bölgesini temsil etmenin haklı gururunu yaşadığı gözlenirken, akademik başarılarıyla ilçede adından söz ettiren okul; sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle de adını Türkiye’de duyurmaya kararlı görünüyor.
Okul müdürü H. Soner Suyolcu, muhabirimize yaptığı açıklamada, “‘15 Eylül Ortaokulu hayalleri hedeflere dönüştürür’ sloganıyla öğrencilerimizi hak ettikleri gelecekleriyle buluşturmak için yola çıktık. Bu yolda tüm öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle öğrencilerimizi hayallerine taşıyor. TEOG Sınavında, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yarışmalarda öğrencilerimiz ilçemizde, ilimizde, bölgemizde, Türkiye’de, Avrupa’da elde ettikleri derecelerle hedeflerine ulaşmada birer adım daha ilerliyor. Mendil Kapmaca Takımımız da öğretmenimiz Ömer Faruk Firlar liderliğinde Türkiye Şampiyonluğu hayalini hedefe dönüştürmeye bir adım daha yaklaştı. Değerli öğretmenimize ve hiç bir şeye değişmeyeceğimiz biricik öğrencilerimizden oluşan Mendil Kapmaca takımımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Türkiye’nin en önemli haber ve spor kanallarından birinin yayın haklarını aldığı şampiyonada hepimiz tek yürek onları destekleyeceğiz.” dedi.
15 Eylül Ortaokulu Mendil Kapmaca takımını makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise, “15 Eylül Ortaokulu başarılarıyla her zaman ilçemizi gururlandırıyor. Takımımızın başarısı eğitimin yalnızca okul ve sınıf ortamında değil okul sınırlarını aşarak her yerde yapıldığının en güzel göstergesidir. Artık sorumluluğunuz daha büyük çünkü okulunuzu ve Ayvalık’ı değil tüm Marmara Bölgesini temsil ediyorsunuz ve benim bunu layıkıyla gerçekleştireceğinize güvenim sonsuzdur. Takım lideriniz Ömer Faruk Firlar matematik öğretmeni olarak size yalnızca matematik dersini öğretmekle kalmayıp sizleri hayata hazırlama yolunda belki de ileride hatırlayacağınız en büyük anınızı yaşatmaya vesile oldu. Ömer Faruk Hocama sizlerin bu başarıyı gerçekleştirmesine öncülük ettiği için, sizlerin de bu sorumluluğu alarak bizleri böyle güzelliklere taşıdığınız için teşekkür ediyor, Türkiye Şampiyonluğu yolunda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!