15 eksik hücum

KOÇ Pesic’in takımın başına gelmesiyle Euroleague’de 5’te 4, İspanya Ligi’nde de 10’da 9’luk galibiyet serisi yakalayan Valencia ilk periyodu iyi bitirirken; Fenerbahçe Ülker, oyuna arzu ettiği ağırlığı koyamamasına ve 6 hücum ribaundu vermesine rağmen bu bölümü 21-20 önde bitirdi.

Valencia’nın işini hemen maçın başında bitirmek isteyen oyuncularımız acele edince, rakibinden 5 kez fazla top kaybı yaparken 7 kez de fazla hücum ribaundu verdi. Böylece rakibine kendisinden 12 kez daha fazla top kullanma imkanı yarattı.
Fener zoru başardı
Birinci devre koç Spahija’nın ‘sabırlı olun’ çağrısına uyulsa ciddi bir farkla soyunma odasına gidebilirdik. Buna rağmen 2. periyotta sadece 13 sayıya izin veren temsilcimiz, Ömer ve Preldzic’in katkısıyla devreyi 37-33 önde bitirken, oyun planı da ortaya çıktı: “Top kaybını azalt, savunma ribaundunu al, maçı kazan.”
Ancak ikinci yarı, ilk devredeki sorun devam etti. Skor 47-47 iken, Valencia 19 kez bizden fazla hücum etmişti. Ve buna rağmen bu kez de Jasikevicius, 3. periyodu önde bitirmemizi sağladı. (54-52)
Son çeyrekte nihayet sorunumuz çözüldü. Ve bu bölümde ilk kez rakibimizden 4 kez fazla hücum ettik. Euroleague’de rakibinden 15 eksik top kullanarak maç kazanmak neredeyse imkansız. Ama bu istatistik maçında Fenerbahçe Ülker rakibini yüzde 44’le tutarken, yüzde 55 hücum ederek zoru başardı. Böyle krizli bir günde 2’de 2 yapan takımımızı tebrik ediyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları