Genç tenisçilerden büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Genç tenisçilerden büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 16:32

Avrupa Tenis Birliği'nin düzenlediği Yaz Kupası'nda beşinci olan Türkiye 14 Yaş Erkek Milli Takımı, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

İspanya'nın Murcia kentinde düzenlenen Yaz Kupası'nda beşinci olan milliler, Dünya Gençler Tenis Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkını elde etti. Yaz Kupası'nda ilk 5'e giren ülkelerin doğrudan katılabildiği şampiyona, 5 Ağustos Pazartesi günü Çek Cumhuriyeti'nin Prostejov kentinde yapılacak.

Ergi Kırkın, Kaya Göre, Can Kaya ve Polat Gülcür'den oluşan milli takım, Erdinç Baykal ve Seracettin Turan gözetiminde Yaz Kupası'na katılmıştı. Türkiye Tenis Federasyonu'nun (TTF) ana sponsoru Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, destekledikleri genç sporcuların başarısı nedeniyle yaptığı açıklamada büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"TEB olarak dünyanın prestijli tenis olaylarından WTA Championships'e bankamızın ismini vererek başladığımız, ülkemizde tenisi yaygınlaştırma çalışmalarımızın sonuçlarını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yıl üçüncü ve son
kez İstanbul'da düzenlenecek olan TEB BNP Paribas WTA Championships ile geçtiğimiz iki yıl boyunca Türkiye dünyada tenis ile anılırken, özellikle gençlerimizin ilgisini tenise çekmeye başardık. Bu ilginin somut başarılara dönüştürülmesine ve ülkemiz gençlerinden dünya çapında yıldız raketler yaratılmasına destek olmak için de geçen yıl TTF'nin ana sponsoru olduk. Bu kapsamda desteklediğimiz genç milli raketlerimizin tarih yazarak, 59 takımı geride bırakıp, 5. sırada yer alarak ilk kez doğrudan Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmaları bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!