14. İzmir Öykü Günleri Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

14. İzmir Öykü Günleri Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 11:32

ZMİR'İN KONAK İLÇESİNDE, BU YIL 14.'SÜ DÜZENLENEN İZMİR ÖYKÜ GÜNLERİ, EDEBİYATLA DOLU ÜÇ GÜNÜN ARDINDAN SONA ERDİ.

İzmir’in Konak ilçesinde, bu yıl 14.’sü düzenlenen İzmir Öykü Günleri, edebiyatla dolu üç günün ardından sona erdi.
Konak ilçesindeki Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen 14. İzmir Öykü Günleri, yoğun geçen üç günün ardından sona erdi. Edebiyat tutkunlarını buluşturan etkinlik bu yıl 40’ı aşkın yazarı konuk ederken, İzmir üç gün boyunca öyküye adeta doydu. ’Gençlik ve Barış’ teması etrafında şekillenen Öykü Günleri’nin onur konuğu, usta öykücü Necati Tosuner oldu. Yoğun ilgi gören etkinlikte geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Tarık Durdun K. da unutulmadı. Yazarın anısına, Öykü Günleri’nin ilk günü ’Tarık Dursun K. Günü’ olarak kayıtlara geçti. ‘Gençlik ve Barış’ temasına uygun olarak genç öykücülerin de edebiyatseverlerle buluşma fırsatı bulduğu etkinlikte çeşitli panellerin yanı sıra, müzik dinletileri, film gösterimleri, sergiler ve tiyatro gösterileri de gerçekleştirildi.
SÖZ GENÇ ÖYKÜCÜLERDE
Dünya Öykü Günü bildirisinin de okunduğu etkinlik kapsamında yazarlar Leyla Ruhan Okyay, Behçet Çelik, Hüseyin Yurttaş, Hülya Soyşekerci, Fergun Özelli, Mahir Ünsal Eriş, Sinan Sülün ve Ayşegül Tözeren de okuyucularıyla buluştu. Panellerin yer aldığı programlar kapsamında Muzaffer Kale ve Emel Kayın da birer öyküsünü katılımcılarla paylaştı. Gençlik ve Barış temasıyla düzenlenen etkinliklerde sahneyi son olarak genç yazarlar aldı. Genç öykücüler Barış İnce, Deniz Durukan, Özkan Karabulut ve Faruk Duman öykülerini okudu.
Yoğun ilgi gören İzmir Öykü Günleri’nin kapanışı yine birbirinden güzel öykülerle yapıldı. Onur konuğu yazar Necati Tosuner’in ‘Kambur’ adlı öyküsü Bilgehan Oğuz’un performansıyla sahneye taşındı. Gençlik ve Barış teması ekseninde düzenlenen panellerde ise yazarlar Karin Karakaşlı, Sibel Öz, Zafer Doruk, Asuman Susam, Mavisel Yener, Hacer Kılcıoğlu, Saba Kırer, Bekir Yurdakul, Ayşe Kaban, Nihan Eren, Ercan Yılmaz, Hande Gündüz ve Aydın Şimşek yer aldı. Öte yandan yazar Seher Kaya da bir öyküsünü edebiyatseverler için sahnede okudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!