130 yıllık kulübün geleceği Aksoy'a emanet

Güncelleme Tarihi:

130 yıllık kulübün geleceği Aksoya emanet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 17:24

1895 yılında kurulan Fortuna Düsseldorf kulübünün alt yapısındaki 9 ile 23 yaş arasındaki yaklaşık 250 futbolcu Teknik Direktör Taşkın Aksoy'a emanet. Aksoy, U23 takımının teknik direktörlüğünün yanı sıra Düsseldorf'ün tüm alt yapısından da sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Taşkın Aksoy Fortuna Düsseldorf'un alt yapı sorumlusu oldu. Fortuna Düsseldorf'un üç yıldır U23 takımını çalıştıran ve İkinci Bundesliga'da mücadele eden A takımının da yarı sezon başına geçen Aksoy, şimdi kulüpte en önemli ve en zor sorumluluklardan birini üstlendi. Taşkın Aksoy, dokuz yaşından 23 yaşına kadar genç futbolcular ile bu futbolcuların antrenörlerinden ve futbolcu tarama ekibinden oluşan yaklaşık 330 kişilik alt yapıyı yönetecek.

HEM ANTRENÖR HEM ALT YAPI SORUMLUSU

Aksoy alt yapıda yıldız futbolcu yetiştirmede sorumlu olacağı gibi, U23 takımının da teknik direktörlüğünü sürdürecek. Almanya'da 1895 yılında kurulan ve Almanya'nın en köklü kulüplerinden biri olan Fortuna Düsseldorf'ta dokuz yaş altından 23 yaş altına kadar 12 genç takım bulunuyor.

Geleceğin yıldız adaylarını alt yapısına toplayan kulüp, Alman futboluna kazandırdığı futbolcularla tanıyor. Alt yapısında Türk kökenli futbolcuların da bulunduğu Düsseldorf, İkinci Lig'de mücadele etmesine karşın, sahip olduğu olanaklar ve bütçesiyle Bundesilga'daki bir çok kulübü geride bırakıyor.

HEDEF YILDIZ FUTBOLCU

Haberin Devamı

Yeni görevine başlayan Aksoy yapacağı çalışmalarıyla ilgili “Düsseldorf'ta çok ciddi bir potansiyel var. Yetenekli futbolcuların yanı sıra gelecek vaat eden çok sayıda antrenör de var. Amacımız başarılı futbolcular yetiştirmek. Ancak antrenör yetiştirmeyi de ihmal etmeyeceğiz.
Düsseldorf'un felsefesine uygun çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Düsseldorf takımında Türk milli futbolcu Sercan Sararer'in yanı sıra Alman U 23 milli takımında oynayan Kerem Demirbay ve Kaan Akça da oynuyor. U23 takımında ise Tuğrul Erat ve Kemal Rüzgar forma giyiyor. Düsseldorf U 16 takımında gelecek vaat eden futbolcuların başında gelen 16 yaşındaki Bora Gümüş de kulüpte kaldı. Fortuna Düsseldorf yönetimi, bu sezon attığı gollerle adından söz ettiren genç yeteneği U17 takımında oynaması için ikna etti. Bora Gümüş gelecek sezon Düsseldorf'un U17 takımında oynayacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!