12 kez düşükten sonra bebek sevinci

Güncelleme Tarihi:

12 kez düşükten sonra bebek sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 13:42

Konya'da, 18 yaşında bir erkek çocuğu olduktan sonra 12 kez düşük yapan 39 yaşındaki Ayşe Duran, 13'üncü gebeliğinde sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Erkek çocuğu 18 yıl önce dünyaya geldikten sonra bir çocuğu daha olsun isteyen Ayşe Duran, 12 kez düşük yaptı.

Ayşe Duran, geçen pazar günü Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 38 haftalık bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğum sezaryenle gerçekleşti. 3 kilo 200 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğe Benan adı verildi. ;

18 yaşında bir erkek çocuğu olan Ayşe Duran, “18 yıldır bir çocuk daha dünyaya getirmek istedim. Ancak bir türlü çocuğumu doğuramadım. 18 yılda 12 kez düşük yaptım. Çocuğumu doğurmaktan hiç vazgeçmedim. Şimdi çok mutluyum. Bebeğimize, ‘parmakla gösterilecek kadar güzel’ anlamına gelen Benan adını verdik” dedi.

Ayşe Duran'ın 18 yaşındaki üniversite öğrencisi olan oğlu Abdullah Duran “Benan evimize neşe getirecek” derken, baba 42 yaşındaki Mehmet Emin Duran ise “18 yıl sonra yeniden baba olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başka çocuk düşünmüyoruz” dedi.

Ayşe Duran'ın doktoru Op. Dr. Necati Özçimen, hastanın ilk kez kendilerine geldiğini söyledi. Hastada ‘trombofili’ denilen kanda pıhtılaşma sorunu olduğunu belirten Op. Dr. Özçimen, “Bu hastalık nadir olarak görülüyor. Daha önce tespit edilememiş olması da bu nedenle olabilir. Anneden bebeğe kan akımı sırasında damarlarda meydana gelen küçük pıhtılaşmalar bebeğin beslenmesini bozuyor. Yaptığımız tedaviler sonunda bebek gayet sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!