12 Dev Adam yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adam yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını İtalya'da sürdüren A Milli Basketbol Takımı hazırlıklarını tamamlayarak yurda döndü.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Milano'dan İstanbul'a gelen milli basketbolculara Atatürk Havalimanı'nda hayranları büyük ilgi gösterdi. Bu arada bazı yolcular Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile fotoğraf çekilmek için sıraya girdiler.

İtalya'daki kamp hakkında bilgi veren A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Kampta hem basketbol antrenmanı olarak hem de kondisyon antrenmanı olarak da kendimizi zorladık. Bundan sonra daha çok hazırlık maçlarının olacağı bir sürece gireceğiz. Bizim için tatsız olan hem Sinan'ın apandistinin patlaması ile ilgili operasyon hem de Kerem Gönlüm'ün geçirdiği sakatlık bizi üzdü. Onun dışında basketbol sahasında bir sakatlık vermeden gelmemiz ve oyuncularımızın daha güçlü bir hale gelmesi ilerisi için olumlu olacak bize katkı sağlayacak. Bu hafta için İstanbul'da 6-7 gün bir süreçte tekrardan antrenmanlarla hazırlıklara devam edeceğiz. Daha sonra İzmir'de Efes Cup oynayarak hazırlık dönemimiz devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

"YENİ OYUNCULAR ÇABUK UYUM SAĞLADI"

Gazetecilerin, "Yeni oyuncuların adaptasyonu nasıldı" sorusu üzerine Orhun Ene şunları söyledi:

"Enes zaten bizim milli takımlarda, alt yapılarda oynayan bir oyuncumuz. Genç oyuncumuz takımla çok çabuk kaynaştı. Hem basketbol anlamında hem de basketbol sahası dışında. Onun gelmesi onun içinde bence olumlu oldu. iki senedir basketbol oynamaması ciddi anlamda ilk başta bizim kafamızda da soru işareti oluşturuyordu. Ama güçlü ve yetenekli bir oyuncu olması çabuk adapte olmasını sağladı. Emir Preldzic yeni gelen bir oyuncu gözükse de 4-5 yıldır ülkemizde basketbol oynuyor. Türkiye'deki hayatı da kültürü de çok yakından tanıyan, bir çok oyuncu ile karşılıklı oynayan bir oyuncu. Oda uyum sağladı. Onun genç olması bizim için bir avantaj. Yeni gelen oyuncular hem basketbola takım olarak güç kattılar hem de kişilikleriyle de takıma renk getirdiler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!