100 yataklı hastane kuruyor

Haberin Devamı

GEDİZ Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini dönem birincisi olarak tamamlayan Ekol Hastaneleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, sergilediği girişimcilik örneğine eğitim başarısını da ekledi. Baz, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Gediz Üniversitesi’nde öğrendiklerimi iş hayatına taşıyarak, hastanelerimizin başarısını daha da artırdık. Bu bile eğitimin önemini ortaya koymaya fazlasıyla yeter. Şimdiki hedefim, Gediz Üniversitesi’nde işletme alanında doktora eğitimi görmek, buna hazırlanıyorum” dedi.
Kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için sağlıktan kazandığını yine sağlık yatırımı olarak halka sunduklarını söyleyen Opr. Dr. Baz, Türkiye’nin en büyük kulak burun boğaz hastanesinin ardından, şimdi 100 yataklı bir genel hastane kurmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı politikaların dünyanın hiçbir yerinde olmadığını, herkese özel hastanede tedavi olma şansı açıldığını söyleyen Baz, “Eğer yüksek kar beklentiniz yoksa zarar etmezsiniz. Doğru işletilen özel hastanelerin önü çok açık” diyor .

Haberin Devamı

100 yataklı hastane kuruyor

KİMDİR
1959’da Uşak’ın Eşme İlçesi’nde doğan Opr. Dr. Mehmet Baz, evli ve 2 çocuk babası. Anne ve babası öğretmen olduğu için Uşak’ta kalmayıp İzmir’de lise hayatına başlayan Mehmet Baz, 1984 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, kulak-burun-boğaz ihtisasını tamamladı, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nü bitirdi. Opr. Dr. Mehmet Baz, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. Avrupa Fasiyal Plastik Cerrahi Akademisi üyesi.


El değmeden katarakt

İzmir ve Ege Bölgesi’nde ilk göz dal hastanesini kuran Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, yine bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk kez katarakt ameliyatlarının bıçaksız bir şekilde lazer teknolojisiyle yapılmasına imkan sağlayan teknoloji Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nde kullanılmaya başlandı. ‘Femto Second Lazer’ diye bilinen yeni teknoloji ile katarakt sorunu, 10 dakikada tarih oluyor. Kataraktı lazerle alınan hasta, uzak ve yakın gözlüklerden de tamamen kurtuluyor. Göz cerrahisinde çığır açacak Femto Second Lazer Fako teknolojisiyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, şunları söyledi:
“Kamuoyunda gözlükten kurtulma diye bilinen ameliyatlar var. Lazerle yapılan bu ameliyatlarda bıçaklı yöntem tamamen ortadan kalkıyor. Yeni gelen Femto Second Lazer Fako teknoloji ise katarakt ameliyatlarında da bıçak kullanılması dönemini bitiriyor. Yani ülkemizde bıçaksız katarakt cerrahisi dönemi başladı. Yeni teknolojide, hastanın gözü mikron biriminde çok hassas bir şekilde ölçülüp, lazer ışınlarıyla merceğin ön zarının açılması sağlanıyor ve kataraktı alınıyor.”

Haberin Devamı

100 yataklı hastane kuruyor

KATARAKT NEDİR
Katarakt, gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesidir. Saydamlığı bozulan lens isli, buzlu veya lekeli cam gibi olur, görme ile ilgili şikayetler başlar. Gözlerden biri veya ikisinde birden meydana gelebilir. Bir göz genellikle diğerine göre daha fazla etkilenir. Katarakt olgunlaştığında cisimler şekilsiz, bulanık veya zayıf görülür. Göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşur. Göz merceğinin bir kısmı saydamlığını kaybederek bulanıklaşırsa, ışık bu bulanık kısımlardan geçemez. Mercekten daha az ışık geçtiği için görüş bulanıklaşır. Katarakt genellikle yaşa bağlı oluşur. Yeni doğan bebeklerde, çeşitli metabolizma hastalıklarıyla beraber görülebilir. Göze gelen darbelerde, diyabet hastalarında, göz içi iltihapları sonrasında, uzun süreli kortizon kullanımında da oluşabilir. Bunun dışındaki nedenleri ise travmalardan sonra, aşırı X ışını ya da güneş ışığına maruz kalınması, sigara kullanımı, genetik faktörler, gözdeki yaralar, doğuştan gelen hastalıklardır.

Haberin Devamı

100 yataklı hastane kuruyor

Yazarın Tüm Yazıları