100 süper cocuk

Güncelleme Tarihi:

100 süper cocuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bulgar modeliyle 2008 Olimpiyatları için yetiştiriliyor

‘‘Türkiye'deki Çocukların Spora Yönlendirilmesindeki Uygulama Modeli Projesi’’inde ilk adım sekiz yıl önce atıldı.

Pilot bölge olarak seçilen Üsküdar çevresindeki okullarda 5 bin çocuk üzerinde bilimsel bir araştırma yapıldı.

Testlerle, fiziki gelişim ve fiziki uygunlukları ölçüldü. 100'ü, 2008 olimpiyatlarına gidecek sporcular olarak belirlendi.

Atletizm antrenmanlarına başlayan çocuklar saha bulmakta zorlanınca aileler devreye girdi ve bir spor kulübü kurdu.

Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi öğretim üyelerinden Dr. Fehim Coşan ve Yard. Doç. Dr. Ali Demir'in önderliğiyle başlayan çalışmalar Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü elemanları ve stajyer antrenör öğrenciler tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Sekiz yıl sonra Türkiye’yi temsil edecek atletler halen Burhan Felek Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürüyor.

Fikret Ünlü (Spordan Sorumlu Devlet Bakanı)

Yetenekli çocuklara ek puan

Bu projenin tüm Türkiye'ye yayılması için de bir karar aldık. YÖK'e işbirliği önerdim. Kasım başında 54 üniversitedeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları yöneticilerinin katılacağı bir organizasyon planlıyoruz. Üniversiteye hazırlanmak, spor ve sanatla uğraşan çocuklar için büyük bir dezavantaj. Ben, yetenekli çocuklara sınavı kazanma hakkı tanıyalım dedim, ancak yasa değişikliği yapılması ya da çocuklara ek puan verilmesi gerekiyor.

MADDİ KAYNAKLARI YOK Seçilen 100 çocuğun 30'u veliler tarafından kurulan Akpınar Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu. Kulübün maddi kaynağı yok. Destek bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!