100 Bin Bağcılarlı Çanakkale’yi Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

100 Bin Bağcılarlı Çanakkale’yi Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 15:07

Bağcılar Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana “Bağcılar’dan Mehmedime Selam” sloganıyla düzenlediği Gezi Programı kapsamında 100 bin ilçe sakini Çanakkale’yi ziyaret etti.
Her gün 5 otobüsle düzenlenen ve ortalama olarak 225 kişinin katıldığı tarihi ve kültürel ziyaret programına katılanlar, Çanakkale Savaşı’nda kanlı çarpışmalara sahne olan topraklarda yükselen abide eserleri, şehitlikleri ve tarihin gidişatını değiştiren o kanlı günlerin anısını yaşatan yerleri ziyaret ettiler.
Bağcılarlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı toprakları ziyaret etme ayrıcalığını yaşadı. Bağcılar Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana “Bağcılar’dan Mehmedime Selam” sloganıyla her yıl düzenlediği gezi programı kapsamında 10 yıl içerisinde 100 bin ilçe sakini Çanakkale’yi ziyaret etti.
Ziyaretçiler, 13 Nisan 2015 tarihinde başlayan ziyaret programı kapsamında her gün 5 otobüsle Çanakkale’ye götürüldü. Şehit kanlarıyla sulanan topraklara götürülen ilçe sakinleri, Mehmetçiklerin kabirlerinde bolca Kur’an okuyup, dualar ettiler.
Hafta içi öğrencilerin ve hafta sonu da vatandaşların katıldığı gezilerde, her gün 225 kişi, Çanakkale Savaşı görseli giydirilmiş 5 otobüsle Çanakkale’ye götürüldü. Sabah saat 06.30’da yola çıkan otobüsler, ilk olarak 57. Alay ve Conkbayırı şehitliklerine uğradı. Rehberler burada geçen emsalsiz çarpışmaları anlattı. Öğleden sonra da Seyid Onbaşı Şehitliği ile tabyalar ziyaret edildi. Şahindere Şehitliği ve Çanakkale Anıtı ziyaretlerinde de savaşın en şiddetli anları anlatıldı. Ziyaret, savaş sırasında Mehmetçiklerle, İttifak kuvvetlerinin kullandığı askeri malzemelerin sergilendiği Seddülbahir Müze Gezisi’nin ardından Yahya Çavuş Şehitliği’nde son buldu.
“TÜM HEMŞEHRİLERİM ÇANAKKALE’Yİ GÖRECEK”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çanakkale ziyaret programını da her yıl başarıyla düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çağırıcı, “Sosyal ve kültürel ziyaret programlarımız kapsamında 10 yıl önce başlattığımız ziyaret programlarımızda 100 bin hemşehrimiz Çanakkale’yi görme imkanı buldu” diye konuştu.
Çanakkale Şehitliği’nin aynı zamanda ülke olarak birlik ve beraberlik için de çok önemli mesajlar verdiğini vurgulayan Çağırıcı, “O topraklarda Anadolu’dan, Balkanlardan, Orta Asya’dan, Orta Doğu’dan, Hindistan’dan dünyanın dört bir yanından gelip işgalci güçlere karşı savaşan Mehmetçiklerimizin kabirleri bulunuyor. Öğrencilerimizin de aralarında bulunduğu binlerce hemşehrimi Çanakkale’ye götürüyoruz. Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kimse kalmayıncaya kadar bu gezilerimize devam edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!