"10 yılda yükseliş olacak"

Güncelleme Tarihi:

10 yılda yükseliş olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 17:30

(A) Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mustafa Gülen, “Liglerimizdefutbolcu sayısını artırırsak 10 sene kaliteli kulüp ve sonra kadın futbolu çok daha ileri gidecektir” dedi.

2013 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri 2. Grup'ta deplasmanda İspanya'ya 4-0 yenilen Türkiye'nin teknik direktörü Gülen, AA muhabirine takımın geleceğiyle ilgili değerlendirme yaptı.

İspanya'nın, lisanslı 29 bin kadın futbolcu sayısını az bulduğunu belirten Gülen, bu sayının Türkiye'de bine ulaşmadığını söyledi.

Gülen, Türkiye'de kadın futbolunu geliştirme müdürlüğü kurma çalışmaları olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye'de 1. ligde 12, 2. ligde 40 takımımız var. Az maç oynuyorlar ve alternatifimiz az. Kulüp sayısını artırabilir, alttan gelecek oyuncu sayısını yükseltebilir ve kaliteli oyuncuları daha iyi yetiştirebilirsek 10 senede bu farkı kapatırız. Teknik kapasitemiz var ama takım oyununa adapte için çok daha fazla antrenman yapmak ve maç oynamak gerekiyor. İspanyollar neredeyse her ay kampa giriyorlar ve bizim karşımıza 15 günlük kampın ardından çıktılar. Biz ise ligler biteli iki ay olmuş, 3 günlük kampla maça çıkıyoruz.”

Yurtdışında oynayan futbolcuları Madrid'e getirmediklerini anlatan Gülen, şöyle konuştu: “Çünkü onlarla yaptığımız maçlarda da aşağı yukarı aynı sonucu aldığımızı gördük. Hiç olmazsa yurt içindeki tecrübeli oyuncu sayımızın artması için böyle bir karar aldık. Reyhan, Fatma, Songül İspanya karşısında ilk maçlarına çıktı ve ellerinden geleni yaptı. Yeni oyuncular için sevinçliyim.”

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Almanya, İspanya, İsviçre, Romanya ve Kazakistan'ın yer aldığı zorlu bir grupta mücadele ettikleri kaydeden Gülen, “İnanılmaz kuvvetli bir grup. Bu takımlara karşı en iyi mücadelemizde bile maç 5-0 bitiyordu. Biz, başlangıç yapar duruma geldiğimizde, rakiplerimiz oturmuştu. Bu maçta topa yüzde 75 sahip olan taraf İspanya'ydı. Bunu ileride kırabilirsek ancak o zaman söz sahibi olabiliriz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!