10 numara

Güncelleme Tarihi:

10 numara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçe deplasmanlar nedeniyle bir ay boyunca ayrı kalacağı taraftarına gol yağmuru ile veda etti.

Tribünleri tıklım tıklım dolduran Fener taraftarı eski kaptanları Oğuz'a ‘‘İmparator’’ nidalarıyla kadirşinastlık gösterdi.

Maça gelince. Başlığa çektiğimiz ‘‘10 numara’’, hem F.Bahçe'nin oyunu, hem sırtında 10 numaralı formayı taşıyan Moshoeu ve 75. dakikada oyuna girip, 15 saniye sonra golünü ağlara çakan Sergen için. Ve Sergen bu golüyle gerçek F.Bahçeli oldu. Moshoeu de öyle bir gol attı ki, en az 50 metre top sürüp kaleyi bulan şutu, TV programları için jenerik olur. F.Bahçe maça müthiş bir presle başladı ve gol için sadece 3 dakika bekledi. Sahasından çıkmaya çalışan Adana'dan Tayfun'un topu söküp Mustafa'ya uzatması ve onun da zor durumda yaptığı bir ortayı Moldovan'ın ağlarla buluşturması maçın ilk güzelliğiydi.

F.Bahçe golden sonra bir süre durdu. Kalesinde tehlike geçirdi, sonra yine bir top sökme olayında Moldovan, Murat Yakın'ın çok güzel pasıyla golü bulunca tekrar havaya girdi. Devre biterken milli maç yorgunu gözüken Dimas'ın zayıf topunu kaleci altından alınca, fark üçe çıktı.

İkinci devre de yine Fener presle başladı ve zevk veren oyununu ortaya koydu. Bu maçın göze batanlarından biri hep ortalarından yakındığımız Mustafa Doğan'dı. Hem iki kişilik oynadı, hem de gollük ortalar verdi.

Top hırsızı

Bu arada ‘‘Top hırsızı’’ diyeceğimiz Moshoeu'nin oyunu, bir baleti andırıyordu. Fener'in forveti golleri sıralarken, defansın en iyi adamı olarak Högh'ü gösterebiliriz. Hem geriyi sağlam tutuyor, hem topu ileri taşıyarak dikkati çekiyordu.

Tabii, golleri tesbih gibi sıralayan Moldovan santrforluğunu ispat etti. F.Bahçe bu maça bol gol için çıkmıştı. Aradığını buldu ve rakipleriyle arasını bir adım daha açtı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!