10 güzellik kuralı

Bazen güzel görünmek için çok şeye ihtiyacınız olmaz. Büyük sonuçlar için çoğunlukla günlük hayattaki küçük alışkanlıklar yeterlidir.

Haberin Devamı

Peki, güzellikteki en büyük yasak hangisi sizce? Yanıtı öğrenmek için aşağıdaki 10 kurala göz atın...

1- Maskaranı paylaşma
Makyaj çantanızdaki bu en önemli kozmetik ürünü arkadaşlarınızla paylaşıyorsanız, gözünüzde oluşabilecek enfeksiyonlara da davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Çünkü bakteriler fırçayla taşınabiliyor. Cilt dokusu enfeksiyonu da ortak maskara kullanımıyla bulaşıyor.
2- Makyajını temizlemeden yatma
Bu kötü alışkanlık ince kırışıklık oluşumunu hızlandırdığı gibi ciltte siyah nokta oluşumuna ve hatta iritasyona da yol açıyor. Ölü deri hücreleri, ter, kir ve makyaj artıkları, cilt yüzeyinde bir izolasyon tabakası oluşmasını sağlıyor. Bu tabaka da gözenekleri tıkayarak cildin zaman içinde nefes almasını önlüyor ve matlaşmasına neden oluyor. Maskarayı çıkarmadan uyumak, kirpiklerin kırılmasına zemin hazırlıyor. Uzmanlar, gözdeki far kalıntılarının da gözün içine kaçarak bağ dokusuna zarar verebileceğini vurguluyor.
3- Ellerini yüzünden çek
Biliyor musunuz, farkında olmadan her dört dakikada bir yüzümüzü elliyoruz. Ellerdeki bakteriler de doğal olarak o bölgelere (özellikle gözeneklerin açık olduğu bölgelere) yerleşiyor. Sonuçta ciltte siyah noktalar ve sivilce sorunu baş gösterebiliyor.
4- Yeterince su iç
Gün içinde iki-üç litre su içmek en iyi anti-aging ürününden bile daha etkili. Çünkü su cildi içeriden nemlendirme etkisine sahip. Bu testi yapın, cildinizi yeterince nemlendirip nemlendirmediğinizi öğrenin. Elinizin küçük bir bölgesini işaret ve başparmağınızla sıkıştırıp bırakın. Cildiniz hızlıca eski haline dönüyorsa, yeterince sıvı alıyorsunuz demektir. Aksi halde bu alışkanlığı hemen edinmelisiniz. Su içmeyi gün içine dağıtmak işinizi kolaylaştırır. Akşamları tüm günün su ihtiyacını aynı anda karşılamak isterseniz, sabah vücudunuz şişmiş olarak uyanabilirsiniz.
5- Kendini kremlerle şımart
Asla ellerinizi yıkamadan kreminizi sürmeye kalkışmayın. Kremi bir minik krem spatulasıyla uygulayabilirsiniz. Aksi halde bakteriler ve mikroplar, krem kabının dibinde yuvalanabilirler.
6- Markandan vazgeçme
Markaların bakım serileri birbirini tamamlayan etken maddeler içerir. Bu yüzden bir markaya ve bir bakım serisine sadık kalmak önemli. Genel anlamda farklı kremleri kullanmak sakıncalı olmasa da hassas ciltler iritasyona açıktır ve farklı içerikler sorun yaratabilir.
7- Aynayla arandaki mesafeyi koru
Büyüteçli makyaj aynalarından uzak durun. Yüzünüzdeki siyah noktaların fazlalığı sinirinizi bozabilir, sıkmak isteyebilirsiniz. Bu da cildinizde iritasyona neden olabilir. İkincisi, bu aynalar kaşlarınızı daha fazla almanıza neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar kaşları normal ayna karşısında almayı öneriyor. Ya da en iyisi kendinizi profesyonel ellere teslim edin.
8- Saçlarınla oynama
Saçların uçları sadece bakımsızlıktan ya da sıcak fönden değil aynı zamanda giysilerin sürtünmesinden de kırılabilir. Yine sürekli olarak saçlarla oynamak ya da burmak da saç uçları için zararlıdır.
9- Yemekten sonra hemen dişlerini fırçalama
Yemeğin hemen ardından dişlerinizi fırçalayarak aslında onlara iyilik etmiş olmuyorsunuz. Asitli yiyecek ve içecekler, dişlerin koruma tabakasındaki kalsiyum ve fosfatı alıyor. Dişleri fırçalamak da bu işlemi hızlandırmaya yardımcı oluyor. Üstelik geri dönüşü olmaksızın... Bu yüzden yemek sonrası hemen dişlerinizi fırçalamak yerine yarım saat bekleyin, bu süreyi sakız çiğneyerek geçirebilirsiniz.
10- Sırtüstü uyu
Yan ya da yüzüstü yatmanın yüzde derin kırışıklıkların oluşumunu artırdığını söyleyen doktorlar var. Pek çoğumuzun günde ortalama 8.22 saat uyuduğunu düşünürsek, yatış şeklimizin kırışıklık oluşumunda önemli bir payı bulunuyor. Alçak bir yastık da (ideal olanı ipek) boyun bölgesinde kırışıklık oluşumunu engelliyor.

Haberin Devamı

Doutzen stili doğal makyaj

Haberin Devamı

28 yaşındaki model ve yeni anne Doutzen Kroes, uyguladığı saç modelleri ve makyaj stillerinde hep doğallıktan yana... Siz de ünlü model gibi makyaj yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edin...
Geçtiğimiz yılın en çok kazanan 5 modelinden biri olarak hafızalara kazınan Doutzen Kroes, kırmızı halıda bugüne dek pek çok farklı görünümle karşımıza çıktı. Hollandalı top model, uzun sarı saçlarını dalgalı ya da balerin topuzuyla, mavi gözlerini ise “smokey eyes” ya da Brigitte Bardot tarzı eye-liner uygulamasıyla öne çıkarmayı seviyor. Dudaklarında ise genellikle renksiz gloss’lar tercihi...
1- Cildinizde pürüzsüz bir görünüm elde etmek için cilt tonunuza uygun hafif içerikli bir fondöten ya da BB krem sürün.
2- BB krem uygulamasından sonra göz altlarındaki renk dengesizliğini kapatmak için göz çevresine cilt tonunuzdan bir ton açık bir concealer sürün.
3- Şimdi elmacık kemiklerine çok az miktarda pembe tonlarında allık uygulayın. Bu renk teninize sağlıklı ve genç bir görünüm kazandırır.
4- Siyah bir göz kalemiyle göz çevresini belirginleştirin. İyi bir sonuç için acele etmeyin ve kalemi sürerken özenli davranın.
5- Göz makyajınıza siyah bir maskarayla son noktayı koyabilirsiniz.
6- Makyajınızın son dokunuşu için doğal dudak tonlarında bir ruj ya da transparan bir parlatıcı yeterli olacaktır.

Hayatın ritmi

Haberin Devamı

Seksi ve provokatif... Asi, genç ve özgür... Burberry’nin yeni erkek kokusu Brit Rhythm, ikonik siyah deri ceket, canlı müzik ve kalabalığın enerjisinden ilham alıyor. Bu provokatif parfümdeki önemli imzalar ise fesleğen, mine çiçeği, siyah deri ve sedir ağacı...
Kokunun yüzü, müzisyenlik ve modellik mesleğini bir arada yürüten genç bir isim; George Barnett. Bugüne kadar birçok marka için kamera karşısına geçen 1988 doğumlu genç müzisyen, ilk kez 18 yaşında Hedi Slimane tarafından keşfedildi.

Canlı ve enerjik görünüm

TCA Studio Make-up Professional, artık Tekin Acar Cosmetics mağazalarında... Markanın farklı cilt gruplarına yönelik 3 çeşit ve farklı tonlardaki allıkları, daha canlı ve enerjik görünmek için bire bir... Blush Terra, mat tonları ile canlı bir görünümü kolaylıkla elde etmeyi sağlıyor; fiyatı 46 TL... Compact Blush, mikronize sıkıştırılmış dokusuyla uygulama bölgesinde homojen bir görüntü sağlıyor, ciltteki küçük kusurları kapatıyor; fiyatı 36 TL... Fusion Blush ise homojen yapısı ile daha doğal ve canlı bir görünüm kazandırıyor; fiyatı 66 TL...

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Gençlik molekülleri

Collistar’ın kırışıklık karşıtı bakımı “Pure Actives”in birkaç damlası, kırışıklıklara savaş açmaya yeterli. Cildi nemlendiren ve sıkılaştıran içerikler, aynı zamanda hücrelerin metabolizmasını uyarıcı etkiye sahip. Gençliğin iki anahtarı hyalüronik asit, kolajen ve A, C, E vitaminleri cildi onarırken aynı zamanda ton ve elastikiyet kaybına karşı da savaşıyor. Fiyatı 114 TL...

Makyaj artisti Kazuhiro Hiruma Türkiye’de

Givenchy Uluslararası makyaj artisti Kazuhiro Hiruma, Givenchy 2013 sonbahar-kış makyajı Soir D’exception’un göz alıcı renkleri ile yapacağı kusursuz makyaj uygulamalarıyla Tekin Acar Mağazaları’nda sizlerle buluşuyor.
- 24 Eylül: Tekin Acar Cosmetics Antalya Migros (Tel: 0242 230 10 74)
- 27 Eylül: Tekin Acar Cosmetics Ankara Ankamall (Tel: 0312 541 11 40)
- 28 Eylül: Tekin Acar Cosmetics Ankara Armada (Tel: 0312 219 10 34)

Yazarın Tüm Yazıları