10 bin 359 Km’ye Trabzon yardımı

Güncelleme Tarihi:

10 bin 359 Km’ye Trabzon yardımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 00:00

Gutierrez’in girişimiyle yardım kampanyası düzenleyen bordo mavililer, Türk Kızılayı tarafından plaketle ödüllendirildi.

12 Ocak’ta meydana gelen 7 şiddetindeki depremin yerle bir ettiği Haiti’ye 10 bin 359 kilometre uzaklıktaki Trabzon’dan yardım eli uzandı. Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Gutierrez’in girişimleriyle yardım kampanyası başlatıp 50 bin TL bağışta bulunan Trabzonspor Kulübü’nün bu örnek davranışı karşılıksız kalmadı.

Türk Kızılayı, Polat Otel’de düzenlenen törenle bordo mavilileri, plaketle ödüllendirdi. Trabzonspor Kulübü’ne teşekkür eden Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Spor Koordinatörü Ercan Saatçi, “Bu kampanya, Haiti’deki deprem felaketinden etkilenen insanlara Türkiye’den desteğin bir göstergesidir” dedi.

Umarız başkalarına da örnek oluruz

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Türkiye bu acıyı daha önce yaşadı. Oyuncularım çok güzel bir iş yaptılar” derken, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, “Teofilo’nun bu yaklaşımı bizi çok etkiledi. Kulüp olarak bu kadar duyarlı bir oyuncu kadrosu ve teknik heyetle çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz” yorumunu yaptı.

İnsani bir görev

Yardım kampanyasının öncüsü olan Teofilo Gutierrez, “Umarız başkalarına da örnek oluruz. Deprem felaketinden hayatta kalanların, yaşamlarını daha rahat devam ettirebilmeleri için böyle çalışmalara ihtiyaç var” dedi.
Bordo mavili futbolculardan Rigobert Song ve Umut Bulut da düzenledikleri kampanya ile insani bir görevi yerine getirdiklerini ifade ettiler.

Federer 500 bin dolar toplamıştı

HAİTİ için başlatılan yardım kampanyasının öncülüğünü tenis dünyasının 1 numaralı ismi Roger Federer yapmıştı. İsviçreli sporcu, Avustralya Açık Tenis Turnuvası öncesi, tüm geliri Haiti İnsani Yardım Kuruluşu’na bırakılacak çok raketli bir dostluk maçı organize etmiş ve 500 bin dolar toplamayı başarmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!