1 operasyonla 3 estetik

Geri dönüşüm yöntemiyle göz altı torbaları, gözyaşı olukları ve zayıflayan elmacık bölgesini tek bir işlemle gençleştirmek mümkün. Tek bir operasyonla üç estetik işlemin gerçekleştirildiği geri dönüşüm estetiğini Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan anlattı.

Haberin Devamı

- Bir operasyonla üç işlem nasıl gerçekleştiriliyor?
- Geri dönüşüm estetiği, göz altı torbasında biriken yağları çıkarmadan, zayıflayan elmacık bölgesini belirginleştirme ve orta yüz ile alt göz kapağı arasında derinleşen gözyaşı oluklarını ortadan kaldırma operasyonu. Yani üçü bir arada estetik işlemi. Kişi böylece 10 yaş daha genç bir görünüme kavuşuyor.
- Klasik cerrahi yöntemlere göre avantajları neler?
- Hastanın göz altı torbaları ve silik, zayıf bir elmacık bölgesi varsa, göz altı torbalarında klasik yöntemlerle arzu edilen sonucu almak çok zor. Bunun nedeni, zayıflayan elmacıktaki doku yetersizliği. Üçü bir arada operasyonuyla bu sorunu kolayca aşmak mümkün. Göz çevresi estetiği sorunu olan 100 kişiden 10’unun elmacık bölgesi düzleşmiştir. Bu yöntem, kişinin kendi dokusu kullanılarak gerçekleştiriliyor. Elmacık bölgesine ayrıca protez konulmasına ve ikinci bir kesiye gerek kalmıyor. Göz altındaki sarkmış deri klasik yöntemlerdeki gibi çıkarılmıyor, gergin hale getiriliyor. Hasta ertesi gün güneş gözlüğü kullanarak günlük yaşamına dönebiliyor.

Üçü bir arada

Haberin Devamı

1- Alt göz kapağının iç kısmından ya da alt kirpik dibinden açılan kesiden lazerle girilerek torbalanmaya neden olan yağ dokusu serbestleştiriliyor, doku gözyaşı oluklarına ve elmacık bölgesine yayılıyor.
2- Derinleşen ve belirginleşen gözyaşı olukları ortadan kaldırılırken, elmacık bölgesi belirginleştirilip yükseltiliyor.
3- Göz altı torbaları ortadan kaldırılarak gevşeyen deri çıkarılmadan gerginleştiriliyor.

Cildinize kış ayarı

Konu cilt bakımı olduğunda, her mevsimin kendine özgü kuralları var. Uzmanlar, kuru soğuklara karşı cilde daha fazla özen göstermek gerektiğini belirtiyor.

Cildimiz kış mevsimini pek sevmiyor; bunu da kuruyarak, pullanarak ve matlaşarak belli ediyor. Ciltteki bu olumsuz belirtilerin en büyük nedeni, şüphesiz kış boyunca yetersiz olan güneş ışığı. Peki bu havalarda hassaslaşan cilde nasıl bir bakım uygulamak gerekiyor?
- Uzun banyo ritüellerinden uzak durun. Cildin kurumasına yol açan banyo yerine kısa ve ılık duşları tercih edebilirsiniz.
- Duş sonrası tüm vücudunuzu kremleyin. Ayakları da unutmayın!
- Kullandığınız yüz kreminin kış mevsimine uygun şekilde yoğun bir içeriğinin olmasına dikkat edin. Dışarısı soğuksa cildin yağ deposunun en az yüzde 50 oranında olması gerekiyor.
- Kreminizi dışarı çıkmadan en az yarım saat önce sürün. Aksi halde cilde etki etmeden önce, soğuktan dolayı cildin üst katmanında donacaktır.
- Kış mevsiminde, peeling gibi cildinizi kurutacak her türlü bakımdan uzak durun.

Haberin Devamı

Kahve saçlar için makyaj önerileri

Kadınlar için ruj ve far dışında pek çok makyaj seçeneği mevcut. Peki kumrallar, hangi tonları uygulamalı? İşte, uzmanlardan makyaj önerileri...

Fondöten:
Makyaj artistleri, kahve saçlılara cildin dengeli bir görünüm kazanmasını sağlayan nötr bej tonlarını öneriyor. Renk çok açık ya da çok koyu ise fondötenin ciltte maske gibi görünmesi önlenemez. Uçuk pembe tonları cilde tazelik verir.

Allık ve bronzer:

Allık cildin kusursuz ve taze görünümü için vazgeçilmez. Pembe tonları, kumralların ideal rengi. Buna karşın şeftali ve kayısı tonları, cildin solgun görünmesine neden olabilir. Bronzer’ı sadece yüzdeki bazı bölgeleri vurgulamak için kullanmak yeterli.

Haberin Devamı

Belirgin kaşlar:

Kusursuz formlu kaşlar, gözlerin ortik olarak iri ve aydınlık görünmesine yardımcı olur. Bir kaş kalemi ya da kaş pudrası yardımıyla kaşlarınızı koyulaştırın. Bir anda ne kadar dikkat çekici bir hâl aldığına inanamayacaksınız.

Ok gibi kirpikler:

Kumrallar, sarışın ya da kızıllara göre daha yoğun kirpiklere sahiptir. Yoğun siyah bir maskarayla gözler anında daha belirgin bir görünüme bürünür.

Hafif ışıltılı kırmızı ruj:

Asil kırmızı rengi ancak kumral kadınlar kusursuz bir şekilde taşıyabilir. Açık pembe tonları kumrallar için kesinlikle tabu. Yine de kozmetik vitrinlerindeki kırmızı tonları kafanızı karıştırmasın. Biliyorsunuz; az her zaman çoktur...

Haberin Devamı

Editörden...

İLK ISIRIKTA AŞK

Ünlü müzisyen Mick Jagger’ın model kızı Georgia May Jagger’ın yüzü olduğu Just Cavalli for her, Roberto Cavalli’nin seksi ve kışkırtıcı yeni kokusu. Genç ve canlı, duygusal ve eğlenceli koku, Just Cavalli dünyasının yansıması olarak öne çıkıyor. Just Cavalli, Firmenich şirketinin usta parfüm tasarımcıları Nathalie Lorson ve Fabrice Pellegrin tarafından tasarlandı.

HAYAT BİR OYUN

 The Game, Davidoff’un en yeni parfümü. Bu rafine yeni koku, dikkat çekmekten korkmayanlar için tasarlandı. Yaşam biçimini, kazanmak için oynanan bir oyun gibi olması gerektiğini vurguluyor. Davidoff The Game, Davidoff’un yaratıcı ekibi tarafından tasarlandı.

Haberin Devamı

NEM TEKNOLOJİSİ

La Colline’in nem teknolojisi içeren kremi Cellular Rich Hydration Cream, cilde anında rahatlama hissi sağlıyor. Son teknolojik gelişmeler ile yaratılan Cellular Rich Hydration Cream o kadar yoğun ve pürüzsüz ki, elinizi kavanozuna daldırmaktan alıkoyamayacaksınız kendinizi!

Yazarın Tüm Yazıları