1. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi başladı

Güncelleme Tarihi:

1. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 16:08

1. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi başladı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Artı Nefes Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen Senex 1. Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi başladı.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Bumin Kağan Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılışına, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Yaşlı Bakım Hizmetleri daire başkanları Coşgun Gürboğa ve Ömer Faruk Bilgin, ATSO Genel Sekreter Yardımcısı İlkay Sarıçobanoğlu, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Doç. Dr. Özgür Arun, yaşlanma sürecini ve yaşlılık dönemini, sosyal, davranışsal ve sağlık perspektifinden inceleyen lisansüstü araştırmacıları etkileşimli biçimde tartışma platformunda buluşturarak, ampirik araştırmalar, kavramsal çalışmalar ve yöntembilime ilişkin katkıları bilim dünyasının ilgisine sunmayı hedeflediğini söyledi.

Senex Kongresi'nde, lisansüstü çalışmalarını sürdüren genç bilim insanlarının güncel araştırmalarına ait bilgileri ve bulguları paylaşacaklarını söyleyen Doç. Dr. Arun, "Böylece, halen lisansüstü çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren genç bilim insanları için yaşlanma ve yaşlılık alanında çalışma yapmanın özendirilmesi, yaşlılık çalışmaları alanında sosyal inovasyon konusunda gerçekleştirilecek çalışmaların desteklenmesi, yaşlılık ve yaşlanma alanında gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların ülkemiz için olan öneminin ve değerinin tanıtılması, genç bilim insanlarının yaşlılık çalışmaları bağlamında düzenli olarak bir araya getirilerek bilimsel bir network oluşturulması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Bu hedefler doğrultusunda kongrede 'göç, kalkınma, eğitim, beden, dil, din, bakım, medya, mimari, teknoloji, müzik, sınıf, spor, sağlık, şiddet' başlıklı bilimsel çalışmalara yer verilecek. 42 katılımcının çalışmalarının yer alacağı kongrenin ilk gününde, öğrencilerin bilimsel çalışmalarına yer verildi. İkinci gün ise alana yönelik yapılan çalışmalar uzmanlar ve akademisyenler aracılığıyla aktarılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!