1 kilo kaldıramıyor

Güncelleme Tarihi:

1 kilo kaldıramıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2002 01:47

Cep herkülümüz Naim , aşırı kilolardan kurtulmak için başladığı teniste bir topu yerden alıp kaldıramadı. Naim omurilik bölgelerinde kayma ve sinir sıkışması teşhisi ile hastaneye yatırıldı.

Teniste sakatlandı

O, yıllarca kilolarla alay etti. Dünyada kendi kilosunun üç katını kaldıran ilk halterci oldu. Rekorları ile dünyayı ayağa kaldırdı. Sydney Olimpiyatı sonrası haltere son noktayı koydu, aşırı kilo aldı. Bu kilolardan kurtulmak için tenis raketini eline aldı. En son toplamda 342.5 kilo kaldıran cep herkülümüz Naim Süleymanoğlu, bir tenis topuna yenik düştü.

Sanki felç oldum

Olimpiyat şampiyonumuz Naim, bir tenis maçında topu yerden almak için eğildiğinde belini doğrultamadı. Efsanevi şampiyonumuz 'kaskatı kesilip' hastaneye kaldırıldı. ‘Neye uğradığımı şaşırdım. Sanki felçli gibiydim’ diyen Naim'e, peki ne olmuştu?

Sorun omurilikte

L3, L 4 ve F1 bölgelerinde kayma ve sinir sıkışması teşhisi konulan Naim Süleymanoğlu, şimdi Antalya'da fizik tedavi görüp dinleniyor. Bir süre önce bu tip bir olay daha yaşayan Naim'e şimdi bir kilo bile kaldırması yasaklandı. Naim'in geçirdiği hastalıkla ilgili görüşlerini aldığımız Prof. Dr. Burhan Uslu, şunları söyledi:

Bel fıtığı

‘Halter gibi ağır spor yapanlarda sıkça görülen problemlerden birisi de bel fıtığıdır. Tekrarlayan yüklenmeler sonrası bel bölgesinde iki omur arasındaki jöle kıvamındaki esnek madde baskı altında etrafındaki kılıfı zorlar ve daha sonra kılıfı yırtarak omurilik kanalına doğru hareket eder ve omuriliğe baskı yapar. Bu olay bel fıtığı olarak adlandırılır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!