0.5 puan tuzağı

Güncelleme Tarihi:

0.5 puan tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2012 01:45

Galatasaray’a şampiyonluk için kayıp olarak iki beraberlik yetecek. Fenerbahçe ise Süper Final’i sarı kırmızılılar ile aynı puanla tamamlarsa, buçuklu puanla gelmediği için statü gereği mutlu sona ulaşacak.

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig de normal sezonun tamamlanmasının ardından büyük heyecan hafta sonu başlayacak. İlk kez gerçekleştirilecek Süper Final’in kura çekimi dün İstanbul Olimpiyat Evi’nde yapılırken, nefes kesecek maçların programı da belli oldu.

Şampiyonluk ve Avrupa Ligi Grubu olarak iki ayrı kategoride oynanacak maçların ardından Devler Ligi ile UEFA Avrupa Ligi vizesi alacak takımlar da ortaya çıkacak.

G.Saray avantajlı ama...

- SÜPER Final’e buçuklu puan ile adını yazdıran Galatasaray ve Bursaspor’a bu durum şimdilik avantaj olarak yansıdı. Yani 77 puanla ligi tamamlayan Galatasaray, Süper Final grubuna 38.5 puan yerine 39 puanla başlayacak. Ancak bu play off sonunda Galatasaray’a dezavantaj olarak da yansıyabilir. Eğer Süper Final’i iki takım aynı puanla tamamlarsa buçuklu puanla start alan takım dezavantajlı olacak. Örneğin, Galatasaray’ın 5 puan gerisinde olan Fenerbahçe, Süper Final’i Galatasaray ile aynı puanla tamamlarsa statü gereği sarı kırmızılıların üstünde yer alacak. Büyük bir avantajı elinde bulunduran Galatasaray’a ise Süper Final’de oynayacağı 6 maç sonunda mutlu sona ulaşması için iki beraberlik yetecek. 4 puan kayıp sarı kırmızılıları şampiyonluğa taşıyacak.

Haberin Devamı

Şampiyon direkt gidecek

- Süper Final’i ilk sırada bitiren ve şampiyonluğa ulaşan takım ülkemizi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Şampiyon takımımız ön eleme oynamadan direkt gruplara katılacak.

İkinci sırada yer alan takımımız ise Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak. Ligi 3. sırada bitiren ekip ise UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkını elde edecek. Türkiye Kupası’nı müzesine götüren takımımız UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek. Bu takım play off’u ilk ikide tamamlarsa UEFA Avrupa Ligi vizesi kupa finalistinin olacak.

Son bilet 20 Mayıs’ta

- Süper Final dördüncüsü, Avrupa Ligi grubunda 1. olan takım ile UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı edebilmek için son bir karşılaşma oynayacak. 20 Mayıs’ta sezonun son maçı olarak oynanacak bu karşılaşmayı kazanacak takım UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.

Haberin Devamı

Süper Final para basacak

İLK kez tanıklık edeceğimiz Süper Final futbolumuza yaklaşık 100 milyon liralık bir para akışı sağlayacak. Süper Final maratonu boyunca şampiyonluk grubunda oynanacak olan 12 karşılaşmada kulüpler hem gişe hasılatından hem de ürün satışlarından gelecek parayla adeta ihya olacaklar. Özellikle Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmaları iki kulüp için de büyük bir gelir kaynağı durumunda... İki kulüp bu karşılaşmalardan, 6 ila 8 milyon TL arası para bekliyor. Süper Final boyunca aylık 160 TL’ye abonelik kabul edecek olan yayıncı kuruluş 1 aylık sürede rekor gelir elde edecek.

Deplasman yine yasak

SÜPER Final’de taraftarlar için deplasman yasağı devam edecek. TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten bu konuda kararı kulüplerin vereceğini ve Kulüpler Birliği’nde henüz bir karar alınmadığı için uygulamanın süreceğini söyledi.

Haberin Devamı

SÜPER FİNAL İÇİN NE DEDİLER?

- ABDURRAHİM ALBAYRAK (G.Saray yöneticisi):
İlk uygulaması olan ve bir daha yapılmamasını dilediğimiz play off centilmence geçsin.

- TEMEL SOYYİĞİT (Trabzonspor yöneticisi):
İkinci olup Şampiyonlar Ligi elemelerine gidebilirsek, büyük başarı olur.

- AHMET NUR ÇEBİ (Beşiktaş yöneticisi):
Süper Final’de zordan başlamakta fayda var. Kaderi biz belirleyeceğiz.

Kadıköy’e tam kadro gideceğiz

F.Bahçe ile Şampiyonluk Grubu’nda oynayacakları maçta tribündeki yerlerini alacaklarını dile getiren Yener, “Hiçbir şekilde karşılama beklemiyoruz” dedi.

- TRABZONSPOR Genel Sekreteri Hasan Yener, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda F.Bahçe ile hafta sonunda yapacakları karşılaşmaya bütün yönetim kurulu üyeleri olarak gideceklerini ve sarı lacivertli kulüpten hiçbir şekilde karşılama beklemediklerini, bir taleplerinin de olmadığını söyledi.
F.Bahçe ile ligin ilk yarısında Saraçoğlu Stadı’nda oynadıkları maça TFF’yi protesto etmek amacıyla yönetim kurulu olarak gitmediklerini kaydeden Yener, “Tabii ki bizim o tarihlerde başkanımıza, yöneticimiz Tuncay Bekiroğlu ve bana Trabzonspor’a yapılan yanlışları dile getirdiğimiz açıklamalarımızdan dolayı hiçbir şekilde hak etmediğimiz cezalar verilmişti. Bunu protesto etmek için maça gitmemiştik. Bu maçta bütün yönetim kurulu olarak Saracoğlu Stadı’ndaki yerimizi alacağız. Hiçbir şekilde karşılama beklemiyoruz” diye konuştu. - Ömür AVCI/DHA

Haberin Devamı

DEVLERİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI

GALATASARAY

Artıları

1-En yakın rakibi önünde 5 puanla Final’e başlamak.
2-Fatih Terim’in takım üzerindeki büyük hakimiyeti.
3-İç saha maçlarında bu sezon rakip tanımamaları.

Eksileri

1-Melo ile Riera arasındaki büyük kavganın artçıları.
2-Yedek kulübesinin çok fazla kuvvetli olmayışı.
3-Elmander olmadığı zaman o boşluğun doldurulamaması.

FENERBAHÇE

Artıları

1-Kadıköy’de seyircisi önündeki istikrarlı tablosu.
2-Kocaman’ın takım üzerindeki büyük hakimiyeti.
3-Maç kazandıran bir çok oyuncuya sahip olmaları.

Eksileri

1-3Temmuz sürecinden camianın kafa olarak arınamaması.
2-Özellikle savunma göbeğinin kritik hatalar yapması.
3-Ziraat Türkiye Kupası’nda yola devam edilmesi.

BEŞİKTAŞ

Artıları

Haberin Devamı

1-Kafa olarak rahatlar, hedef şampiyonluk değil.
2-Tayfur Havutçu ve yeni yönetimin getirdiği hava.
3-Portekiz çetesinin istediği zaman maç kazanması.

Eksileri

1-Savunmada sezon başından beri aşılamayan sorunlar.
2-Egemen ve Almeida’nın ilk maçta cezalı oluşu.
3-İnönü Stadı’nda zaman zaman yaşanan seyirci baskısı.

TRABZONSPOR

Artıları

1-Burak’ın formu ve artık büyük maçlarda gol atması.
2-Deplasmanlara uygun kadro yapısının bulunması.
3-Ligin en formda kalecilerinden birine sahip olmaları.

Eksileri

1-İlk iki maçı kadın ve çocuklara oynayacak olmaları.
2-Kendi sahasında büyük takımlara karşı kazanamaması.
3-Burak Yılmaz’ın takım içinde alternatifsiz olması.

0.5 puan tuzağı

0.5 puan tuzağı

0.5 puan tuzağı

0.5 puan tuzağı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!