Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri

Güncelleme Tarihi:

Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 11:54

Galatasaray, Uhren Kupası'ndaki ilk maçında İsviçre Challenge Lig ekiplerinden Zürih'i 3-0 mağlup etti. Tissot Arena'da oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini 35. dakikada Bruma, 83'te Endoğan Adili ve 86. dakikada Berk İsmail Ünsal kaydetti. Yeni transfer Serdar Aziz ilk kez forma giyerken performansı ile taraftarlardan tam not aldı. Maçta 1 gol atan Galatasaray'ın Portekizli yıldız oyuncusu Bruma ise golün yanı sıra üstün performansı ile maçın adamı seçildi.

Haberin Devamı

Stat: Tissot Arena 
Hakemler: Fedayi San, Stephane de Almeida, Markus Raber (İsviçre) 
Galatasaray: Cenk Gönen (Dk. 46 Eray İşcan), Linnes (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu), Chedjou, Serdar Aziz (Dk. 46 Salih Dursun), Carole (Dk. 46 Olcan Adın), Hamit Altıntop (Dk. 65 Tarık Çamdal), Donk (Dk. 46 Birhan Vatansever), Bruma (Dk. 46 Sinan Gümüş), Sneijder (Dk. 46 Emrah Başsan), Yasin Öztekin (Dk. 75 Endoğan Adili), Umut Bulut (Dk. 79 Berk İsmail Ünsal) 
Zürih: Vannis, Stettler, Sadrijaj, Alesevic, Kempter, Kukeli (Dk. 46 Rüegg), Marchesano, Simonyan (Dk. 78 Janjicic), Kone, Schönbachler (Dk. 71 Buff), Cavusevic 
Goller: Dk. 35 Bruma, Dk. 83 Endoğan Adili, Dk. 86 Berk İsmail Ünsal (Galatasaray

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
35. dakikada Galatasaray 1- 0 öne geçti. Zürih yarı sahasında Stettler'den kaptığı topla ilerleyerek sol çaprazdan ceza sahasına giren Bruma, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu. 
83. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Sinan Gümüş, topu penaltı noktasında uygun durumda bulunan Endoğan Adili'ye çıkardı. Bu futbolcu, gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 
86. dakikada Galatasaray'ın 3. golü geldi. Soldan serbest atış kullanan Olcan Adın'ın yaptığı ortada, ceza sahasında yükselen Berk İsmail Ünsal kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 3-0.

Haberin Devamı

Galatasaray, kupadaki ikinci maçını 19 Temmuz Salı günü İsviçre Süper Lig ekiplerinden Young Boys ile oynayacak.

Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri
NOTLAR:

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU
Galatasaray takımı, karşılaşma öncesinde ülkemizde yaşanan olaylar nedeniyle 'Türk bayrağı' ile poz verdi. Türkiye'de şehit olan askerlerimiz ve vatandaşlarımız için 90 dakika öncesinde saygı duruşunda bulunulurken Galatasaray taraftarı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye bağırdı.

Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri

İSTİFA SESLERİ...
Zürih maçını takip etmeye gelen Galatasaraylı taraftarlar yönetim istifa tezahüratlarında bulundu. Maçın oynandığı ve 7 bin kişilik Tissot Arena'da maçı yaklaşık 6 bin Galatasaray taraftarı takip etti.

Haberin Devamı

Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri

KAPTAN SNEIJDER!
Galatasaray’ın 2.3 milyon Euro ceza kestiği Sneijder, Zürih karşısına kaptan olarak çıktı.

BRUMA ÇOK CAN YAKACAK!
Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'de sürdüren Galatasaray’da Portekizli oyuncu Bruma, sarı-kırmızılıların oynadığı iki hazırlık maçındaki performansı ile göz doldurdu.

Yeni sezona İsviçre’de hazırlanan Galatasaray’da Bruma sevinci yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların İsviçre’deki ilk hazırlık maçında Thun karşısında oynadığı oyun ve attığı gol ile teknik ekip ve taraftarların beğenisini kazanan Portekizli oyuncu, 2016 Uhren Kupası maçında İsviçre Challenge Lig ekiplerinden Zürih karşısında da gol attı. Bruma, kanatlardaki etkili performansını attığı golle de süsledi. 35. sol çaprazdan çektiği şutta topu ağlarla buluşturan Portekizli yıldız, ikinci yarının başında yerini Sinan Gümüş’e bıraktı.

Haberin Devamı

Zürih 0-3 Galatasaray / Maçın Özeti ve Golleri

YABANCI FUTBOLCULAR EŞYALARINI TOPLADI
Galatasaray futbol takımı TSİ ile 14.00’te Türkiye’ye dönüp dönmemeyi değerlendirdi. Oteldeki öğle yemeğindeki buluşmada yabancı futbolcuların bazılarının esyalarını toplayıp sivil kıyafet giydikleri gözlenirken, futbolcuların çoğunluğu kamp kıyafetleriyle toplantıya katıldı. İstanbul’a dönüş için uçak ve havaalanı konusunun netleşmesi beklendi. Ancak risk arzettiği için kampın İsviçre’de tamamlanması kararı alındı.

Galatasaray turnuvadaki ilk maçta Young Boys ile Mönchengladbach 3-3 berabere kalırken ikinci maçta Zürich, Gladbach'ı 2-1 mağlup etmişti. Galatasaray Salı günü de İsviçre Süper Lig takımlarından Young Boys ile karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!