Zumbayla 100 kilo verdiler

Güncelleme Tarihi:

Zumbayla 100 kilo verdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 12:12

Zumbayla 100 kilo verdiler

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - Muratpaşa Belediyesi'nin dans ve aerobiğin birlikteliğiyle dünya çapındaki en yaygın fitness programı haline gelen zumba kursuyla Canan Alp Yılmaz ve Arzu Abdurrahmanoğlu geçirdikleri tüp mide operasyonu sonrası fazla kilolarından kurtuldu. Yılmaz, zumbanın desteğiyle 35, Abdurrahmanoğlu ise 65 kilo verdi.
Muratpaşa Belediyesi'nin yetişkinlere yönelik sonbahar - kış dönemi spor okulları kapsamında Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan zumba programında dans, spor, eğlence aralıksız sürüyor. Zumba kursları, Çağlayan ve Güzeloba İlköğretim Okulu Spor salonlarıyla Meltem Cep Sahne'de haftaiçi her gün sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşiyor.
DANS, SPOR VE EĞLENCE
Çağlayan Spor Salonu'nda devam eden zumba programı aralarında erkek, çocuk ve her yaştan kadının da yer aldığı kalabalık bir grup tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yaklaşık 80 kişilik grup, önce yavaş müziklerle ısınma hareketlerinin ardından kıvrak Latin ezgileriyle tempoyu yükseltiyor. Dans ve aerobiğin içiçe geçtiği zumbada oryantal ve halk müziğinin başlamasıyla eğlence de tavan yapıyor. Dünyanın en eğlenceli fitness programı zumbada dinlenme hareketlerine ise Sezen Aksu şarkıları eşlik ediyor.
KİLO VERİYORLAR
Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa hazırlanan dersin eğitmeni Selda Gültekin "Eğlenerek, toplu halde spor yaparak ter atıp, kilo veriyorlar aynı zamanda estetik kazanıyorlar. Bu sayede katılımcılar hem spor yapmış hem de sosyalleşmiş oluyor" diye konuştu.
SABAH SPORLARININ DESTEĞİYLE 35 KİLO
Muratpaşa Belediyesi'nin sabah sporlarına 2 yıldır düzenli katıldığını belirten 49 yaşındaki Canan Alp Yılmaz ise düzenli sporun, geçirdiği tüp mide operasyonu sonra 35 kilo vermesine ve eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğunu söyledi. Yılmaz, “Güne zumba ve folklorla başlamak zindelik veriyor, mutluluk hormonu salgılatıyor" dedi.
138 KİLODAN 73 KİLOYA DÜŞTÜ
Zumba derslerine aksatmadan katılan bir diğer isim ise ev kadının 43 yaşındaki Arzu Abdurrahmanoğlu da sabah sporunun sağlıklı yaşam ve kilo vermeye katkısının inanılmaz önemli olduğunu söyledi. Tüp mide operasyonu geçirdiğini ve 65 kilo vererek 138 kilodan 73 kiloya düştüğünü anlatan Abdurrahmanoğlu, “Sabah sporu ve zumbanın bu kadar kilo vermemede çok etkisi var. Dans edip hareket edip kilo veriyoruz. Muratpaşa Belediyesine ve Başkanımız Ümit Uysal'a bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz" dedi.
ENERJİMİZİ ATIYORUZ
Muratpaşa'nın zumba kurslarını erkek katılımcısı 76 yaşındaki Nejat Coşar ise çocukluk yıllarından bu yana sporla iç içe bir yaşam sürdüğünü belirterek, “Topluma kaptırıyoruz kendimizi ve o heyecanla gayet güzel bütün vücudumuzun enerjisini atıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!