Son dakika: Züccaciye kralının iflası istendi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Züccaciye kralının iflası istendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 09:27

TÜRKİYE'nin en büyük züccaciye firmalarından Glassco’nun iflası için dava açıldı. Davacı konumda asırlık Fransız Arc France firması yer aldı. Fransız firma, satışını yaptıkları ürünlerin parasını alamadıklarını iddia ediyor. Şimdilerde iflası istenen Glassco’nun Malatyalı sahipleri, dünyaca ünlü Fransız Duralex markasını satın almıştı. Ancak, mali sıkıntı içindeki Duralex 10 yıl kadar önce iflas etmişti. Glassco'nun savunma dilekçelerinde ise Fransız şirkete borç olmadığı belirtildi. Dilekçede, Fransız şirketin gönderdiği malların talep edilen nitelikte olmadığı için gümrükte tutulduğu, teslim alınmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, Fransa’nın köklü Şirket Arc France ile Türkiye’de züccaciye sektöründe yarım asrı geride bırakan Solmaz

Son dakika: Züccaciye kralının iflası istendi

Ailesine ait Glassco Dış Tic. A.Ş. karşı karşıya geldi.

‘TABAKLARIN PARASINI ALAMADIK’
Dava dosyasında yer alan belgelere göre Fransız şirket, Glassco Dış Ticaret’e satışını yaptığı bir dizi malın parasını alamadığı iddiasında. İddiaya göre mallar teslim edildi faturalar da şirkete ulaşmasına karşın ödeme yapılmadı. Davacı tarafın iddiasına göre, çekilen ihtarnameler sonrası ödeme yapılmayınca icra takibine geçildi. Glassco’ya karşı iflas yolu ile takibi geçen Kasım ayı sonunda İstanbul 33. İcra Müdürlüğü’nde yapıldı. Glassco avukatları ise takibe itiraz etti.

Haberin Devamı

ÖNCE TAKİP SONRA DAVA
Fransız şirketin Türkiye’deki avukatları ise bu kez itirazın iptali ve iflas istemi ile İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Fransız şirketin alacaklı olduğunu iddia ettiği fatura bedeli ise 402 bin 421 dolar olarak kayıtlara girdi.

‘MALLARI TESLİM ALMADIK’
Glassco adına dava dosyasına sunulan savunma dilekçelerine göre ise Fransız şirkete bir borçlarının olmadığı öne sürüldü. Dilekçede, Fransız şirketin gönderdiği malların da bir kısmının da halen Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nde tutulduğu belirtildi. Dilekçede, söz konusu malların teslim alınmamasının gerekçesini ise talep edilen nitelikte olmaması oluşturdu.

Mahkeme açılan dava ve sunulan savunma dilekçesi sonrası dosya üzerindeki incelemesini 25 Nisan’da yaptı. Dosyanın esasına ise önümüzdeki süreçte girilmesi bekleniyor.

SOLMAZ: BİZİ SIKIŞTIRMAK İSTEDİLAR

Glassco Dış Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Solmaz ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Arc firmasının sevk ettiği ürünler istediğimiz  evsafa uygun olmadığı için biz bu ürünleri kabul etmedik. İade almalarını istediğimizde bize yazılı olarak 100 bin dolarlık indirim teklif ettiler. Ve bu indirim teklifini de yazılı olarak bildirdiler. Biz yine kabul etmedik. Daha sonra, bizi sıkıştırmak için iflas istemi ile adi takip yoluna gittiler. Biz bu takibe itiraz ettik. En sonunda dava açıldı.  Bizim bu davaya bakan mahkeme ile ilgili ciddi şüphelerimiz var ve bu konuda ilgililer hakkında yasal girişimlerde bulunacağız. Yıllardır bu sektörde faaliyet yürütüyoruz. Var olduğu iddia adilen böyle bir parayı ödeyememe gibi bir durum söz konusu değil. Ortada, bizim 'iflas' ettiğimiz gibi bir algı oluşuyor ki bu kesinlikle doğru değil. Konu bir iflas davası değildir. Muvazaalı bir alacak davasıdır. Aleyhimize sonuçlanmış bir karar ve ödenmemiş bir borç bulunmuyor. Arc firması kötü niyetli olarak iflas istemi tehditi ile bizden haksız tahsilat yapmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYA DEVİNİ SATIN ALMIŞTI

HAKKINDA iflas davası açılan Glassco Dış Ticaret, züccaciye sektörünün önde gelen oyuncularından biri. Şirket, ithalatını yaptığı ürünlerin bir bölümünü iç piyasada satarken bir bölümünü ise çevre ülkelere ihraç ediyor. İbrahim ve Sinan Solmaz kardeşlerin sahibi oldukları şirket temelleri ise yarım asrı aşkın süre önce atıldı. Solmaz kardeşler, 2005 yılında, Fransa’nın dünyaca ünlü markası Duralex’i satın almıştı. Mali zorluklar içinde olan köklü marka için Nisan 2008’de iflas kararı verilmişti.

Öte yandan  Arc France de bir süre önce iflas haberleri ile gündeme gelmiş; şirketin varlıkları el değiştirmişti.

DURALEX İFLAS ETTİ

Haberin Devamı

Son dakika: Züccaciye kralının iflası istendi

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

BAKMADAN GEÇME!