Zschaepe'nin ifadeleri, özel bir ekip tarafından incelenecek

Güncelleme Tarihi:

Zschaepenin ifadeleri, özel bir ekip tarafından incelenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 09:43

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde 6 Kasım 2013'ten beri dört sanıkla birlikte yargılanan NSU davasının bir numaralı sanığı Beate Zschaepe'nin ifadeleri, özel bir ekip tarafından incelenecek.

Haberin Devamı

Beate Zschaepe mahkemeye sunduğu yazılı ifadesinde, 4 Kasım 2011’de hücre evini ateşe vermeden önce suç ortakları Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın ölüm haberlerini radyodan dinlediğini anlatmıştı.

Mahkeme heyetinini isteği üzerine şimdi özel bir ekip, Zschaepe’nin söylediği gibi o tarihte radyonun böylesi bir yayın yapıp yapmadığını araştıracak.

Zschape haberi MDR’den duyduğunu anlatırken, uzman ekipler MDR’nin 4 Kasım 2011’de böyle bir haber yayınlayıp yayınlamadığını inceleyecek. Uzmanlara göre böyle bir yayının olup olmadığını tespit etmek mümkün. 

YALAN MI SÖYLÜYOR?

Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhardt 4 Kasım 2011’de Eisenach şehrinde banka soygunu sonrası kaçarken, sıkıştırılmıştı. Kaçamayacağını anlayan iki terörist, içinde bulundukları karavanı ateşe verdikten sonra intihar etmişti. Zschaepe de içindeki delilleri ve silahları yok etmek için saklandıkları Zwickau’daki hücre evini benzin döküp kundaklamıştı.

Beate Zschaepe çok sayıda Türke ait işyerinin tahrip olduğu ve çok sayıda Türk vatandaşının yaralandığı Haziran 2004’teki Köln saldırısını da televizyondan duyduğunu ileri sürmüştü. Aynı uzman ekip o tarihte televizyonların Zschaepe’nin iddia ettiği gibi bomba haberini verip vermediğini de inceleyecek.

WOHLLEBEN’İN YENİ TAKTİĞİ

Haberin Devamı

NSU davasını dünkü duruşmasında NSU teröristlerinin 2000 ile 2006 yılları arasında sekizi Türk, biri de Yunanlı olmak üzere dokuz kişinin canına kıyarken kullandıkları silahı temin eden Ralf Wohlleben mahkemeye yeni bir dilekçe sundu. Daha önce birçok kez reddi hakim talebinde bulunan ve tüm talepleri reddedilen Wohlleben, bu kez avukatı aracılığıyla yargılanmasının tek başına olmasını istedi. Avukat, Wohlleben’in dosyasının NSU davasından ayrılmasını içeren dilekçesini dün mahkeme başkanına sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!