Zschaepe, Mahkeme Heyeti Başkanı'nın sorularını cevaplamadı

Güncelleme Tarihi:

Zschaepe, Mahkeme Heyeti Başkanının sorularını cevaplamadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 09:41

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soygunları gerçekleştirmek ve bombalı saldırılar yapmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında yargılanan baş sanık Beate Zschaepe, Mahkeme Heyeti Başkanı Manfred Götzl'in sorularını sözlü olarak cevaplamadı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın 250. duruşmasında Götzl, daha önce soruları yazılı yanıtlayacağını avukatı aracılığıyla bildiren Zschaepe'ye onlarca soru sordu.

Zschaepe'nin avukatı Mathias Grasel, duruşmada da müvekkilinin soruları sözlü olarak cevaplayacak durumda olmadığını, yanıtların yanlış anlaşılabileceği endişesi taşıdığını belirtti. Soruları avukatın istediği gibi yazılı şekilde vermeyen Götzl ise bunları sözlü aktardı ve müdahil avukatlarının da soru sormasına izin verdi.

MAHKEME HEYETİ BAŞKANI'NIN SORULARINI CEVAPLAMADI

Zschaepe, Mahkeme Heyeti Başkanının sorularını cevaplamadı


Götzl, Zschaepe'ye uyuşturucu kullanıp kullanmadığı, hücrenin diğer üyeleriyle nasıl bir ilişki içinde olduğu, Alman polis Michele Kiesewetter cinayetinin planlanması hakkında bilgisi olup olmadığı ve geçen hafta sunduğu ifadede yer alan bir çok bölüme ilişkin sorular yöneltti.

Götzl'in sorularını cevapsız bırakma hakkına sahip olan Zschaepe, geçen hafta avukatı Grasel aracılığıyla 53 sayfalık bir ifade vermiş, müdahil avukatların sorularını ise hiç bir şekilde cevaplamayacağını belirtilmişti. Zschaepe'nin, mahkeme heyeti başkanının sorularına yazılı yanıt vermesi durumunda bunun yeni yıldan önce gerçekleşmeyeceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı


Mahkemede geçen hafta 2,5 yıllık suskunluğunu bozan Zschaep, ifadesinde cinayetlerle ilgisinin olmadığını belirterek tüm suçları intihar ettikleri öne sürülen örgütün diğer üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnardt'a yıktı. Zschaepe ayrıca NSU üyesi olmadığını da iddia etti.

Zschaepe, Mahkeme Heyeti Başkanının sorularını cevaplamadı


NSU üyeleri 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor. Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir bankayı soyduktan sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, terör örgütü üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü.

Haberin Devamı


Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olduğu belirtilen Beate Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapmakla suçlanan dört kişi yargılanıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!