Zorba dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Zorba dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 16:30

ADOB’un en son 2013’te sahneye koyduğu Zorba Balesi, geri dönüyor. Çalışmaları şimdiden başlayan eser, temmuz ayında prömiyer yapacak.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi( ADOB), sahnelendiği dönemde büyük beğeni kazanan Zorba Balesi’ni önümüzdeki sezon tekrar Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak. ADOB, son olarak 2013’te sahneye konan Zorba Balesi’nin önümüzdeki sezonki sahneleri için çalışmalara şimdiden başladı. Dünyaca ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine ve Polonyalı koreograf Anna Krzyskowa tarafından sahneye konan eser, 24-25 Temmuz’da Bodrum Bale Festivali’nde prömiyer yapacak.  Zorba’nın şimdiye kadar 35 ülkede 5 binin üzerinde temsil yaptığını belirten Lorca Massine, “Zorba, bir Yunan hikâyesi. İçinde çok fazla felsefi öğe barındıran bir eser. Günümüzün ‘Dionysos’u diyebilirim. Zorba, günümüzün trajik hayatı içinden bir zafer çıkarıyor. Bir Yunan eserinin Türkler tarafından sahneye konulması eşsiz. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan Zorba Balesi’nin Avrupa’da ve yurt dışında sahnelenmesini isterim. Bu fantastik bir şey olurdu” dedi.

Haberin Devamı

TURNE TEKLİFLERİ

Lorca Massine, Türk balesinin son birkaç yılda çok geliştiğini ve dansçıların daha iyi seviyelere çıktığını söyledi. Ankara Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Hakan Odabaşı da, sahnelendiği dönemde büyük bir ses getiren Zorba Balesi’ni yeniden Ankaralılarla buluşturacaklarının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Odabaşı, eserin şimdiden yurtiçi ve yurt dışı çok sayıda turne teklifi aldığını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!