Zonguldak'taki cinayet

Güncelleme Tarihi:

Zonguldaktaki cinayet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 19:01

- Yalnız yaşayan kadının evde boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 3 kişi gözaltına alındı- Zonguldak kadın Platformu üyeleri, Necla Sağlam'ın öldürülmesini protesto etti

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, yalnız yaşayan kadının evinde boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili 3 kişi yakalandı.

Meşrutiyet Mahallesi Bağlık Caddesi'nde yaşayan 22 yaşındaki Necla Sağlam'ın boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili çalışma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, genç kadının sevgilisi olduğu ileri sürülen Samet Ç'yi gözaltına aldı. Ekipler, yaptıkları araştırmada Sağlam'ın mesai arkadaşı K.Y. ile sevgilisi olduğu öne sürülen H.T'yi de gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Samet Ç'nin, ifadesinde dün akşam Sağlam'ın evine gittiğini, sevgilisinin kapıyı açmayınca uyuduğunu düşünerek geri döndüğünü ve sabah tekrar aynı durumla karşılaşınca şüphelenerek polise haber verdiğini söylediği öğrenildi.

Bu arada Sağlam'ın boğazının kesilmeden önce poşetle boğulduğu, evdeki eşyaların yerinde ve düzgün olduğu ve kapının da zorlanmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Necla Sağlam'ın, cezaevindeki babasıyla arasının bozuk olduğu, mesai arkadaşları ile bazı kişilerin ifadesine başvurulacağı belirtildi.

- Zonguldak Kadın Platformundan protesto

Öte yandan, kent merkezindeki madenci anıtı önünde toplanan Zonguldak Kadın Platformu üyesi bir grup, Necla Sağlam'ın öldürülmesini protesto etti.

Platform adına açıklama yapan Begüm Kutlu Akdoğan, her gün kadın katliamları, taciz ve tecavüzle uyandıklarını belirterek, "Bugün Necla Sağlam boğazı kesilerek katledildi. Tacizin, tecavüzün, kadın katliamların aşırı olduğu Türkiye'de ölüm artık olağan bir hal aldı. Öfkemiz büyük. Susmuyoruz. Bir Necla daha katledilmesin diye yasta değil isyandayız. Katillerden hesabı kadınlar soracak" diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform üyeleri, slogan atarak Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüdü.

Sağlam'dan haber alamayan arkadaşları durumu polis ekiplerine bildirmiş, çilingir vasıtasıyla eve giren güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri, giriş kapasının arkasında yerde hareketsiz buldukları genç kadının boğazı kesilerek öldürüldüğünü belirlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!