Zonguldak'ta yoğun bakım yatak sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta yoğun bakım yatak sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 17:17

Zonguldak'ta yoğun bakım yatak sayısı arttı

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK Atatürk Devlet Hastanesi'nde mevcut yoğun bakım ünitelerine ek olarak yapılan modern yoğun bakım üniteleri hizmete girdi.
Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Erdem, Atatürk Devlet Hastanesi’nin 44 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesine sahip olduğunu, yapılan çalışmalar neticesinde ilave olarak 20 yataklı 3'üncü basamak yoğun bakım ünitesinin faaliyete geçirildiğini söyledi. Erdem, şöyle dedi:
"Böylelikle Atatürk Devlet Hastanesi 64 yoğun bakım yatak sayısına ulaşmıştır. Hizmete giren yoğun bakım ünitelerimiz hastalarımızın il dışına sevklerinin azalmasına ve nitelikli sağlık hizmeti almalarına katkıda bulunacaktır. İlimizde yaklaşık bir yıl öncesine kadar 100 yoğun bakım yatağı varken diğer hastanelerimize açılan yoğun bakım üniteleri ve Atatürk Devlet Hastanemize açılan 20 yoğun bakım yatağı ile bu sayı yaklaşık 150’ye ulaşmıştır. Açılan yoğun bakım ünitelerimizde hayati risk taşıyan hastalarımız burada tedavi görmektedir. Hastalarımızın tedavisinde uzman hekimlerimizin yanı sıra yoğun bakım sertifikası alan hemşirelerimiz ve yardımcı ekipmanlarımızla birlikte hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek için var gücümüzle çalışıyoruz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!