Zonguldak'ta, 'En güzel buzağı ve malak' yarışması

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta, En güzel buzağı ve malak yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 17:31

Zonguldak'ta, 'En güzel buzağı ve malak' yarışması

Haberin Devamı

Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA) - ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde devam eden 'Batı Karadeniz Tarım ve Hayvancılık Fuarı' kapsamında düzenlenen, 'En güzel buzağı ve en güzel malak' yarışmasında renkli görüntüler yaşandı.
Yarışmayı, Kaymakam Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Çankırı Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürü Osman Çakır da izledi. Yarışmaya 16 buzağı, 2 malak katıldı. Hayvanlar, yaşa göre gelişim, ırk özelliklerine sahip olma durumu, hayvanın mizacı, bacak, boyun gövde ve kafa yapısı, kondisyonu, temizlik ve bakımı ile genel görünüm olmak üzere 8 kategoride değerledirildi. Sahipleri eşliğinde podyuma çıkan manda yavruları ve buzağılara 7 kişilik jüri tarafından puanlar verildi. Değerlendirme sonucunda Yunus Saraç'ın buzağısı ile Dursun Saka'nın manda yavrusu en güzel seçildi.
Kaymakam Serkan Keçeli, bu tür etkinliklerin üreticilerin tarım ve hayancılığa devam etmesine vesile olmasını diledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de keyifli bir yarışma izlediklerini ifade ederek, "Podyuma her zaman genç mankenler veya arabalar çıkmaz. Çok güzel hayvanlarımız burada sergilendi. Bu inşallah genç üreticiler, genç çiftçilerimize bir örnek teşkil eder" dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren malak ve ve buzağı sahiplerine altın ve çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!