Zonguldak'ta çocuk izleme merkezi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta çocuk izleme merkezi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 14:57

Zonguldak'ta çocuk izleme merkezi kuruldu

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta cinsel istismara uğramış yada uğrama şüphesi altındaki çocukların ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemlerinin tek merkezde yapılması için çocuk izleme merkezi kuruldu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kurulan merkez hakkında açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Muharrem Erdem, adli ve tıbbi işlemlerin alanında eğitimli kişilerden oluşan bir ekiple tek seferde yapılması sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Dr. Erdem, şöyle konuştu:

"Çocuk izleme merkezi (ÇİM) cinsel istismara uğramış çocukların ikincil örselenmesini asgariye indirmek amacıyla kurulmuştur. Böylelikle cinsel istismara uğramış olma ihtimali olan çocukların farklı farklı kurumlarda farklı kişilerce muayene edilmesinin önüne geçilmiş olup, çocukların yaşadıkları olaylardan daha az travmatize olması amaçlanmaktadır. Çocuk izleme merkezinde ilgili kamu kurumlarının katkılarıyla hizmet sunumumuz gerçekleştirilecek olup, bu tür şüpheli durumlarda ğpolis veya jandarmaya haber verilmesi gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!