Zonguldak’ta ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ programı

Güncelleme Tarihi:

Zonguldak’ta ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 17:44

Zonguldak’ta ‘Çalışma hayatında milli seferberlik’ programı

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında Zonguldak’a gelen bakanlık yöneticileri, kamu temsilcileri ve çalışanlarını bilgilendirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, Sendikalar Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Furkan Yıldız, Çalışma İş Kurumu İç Denetim Daire Başkanı Cihat Demiralp ve SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim, Zonguldak’ta ziyaretlerde bulundu.
Adem Ceylan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bu programı başlattıklarını söyledi. Ceylan, “İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıt dışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz. Teşviklerimizi anlatacak, bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin, akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız. Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz" dedi.
Gazetecilerin sorusu üzerine 2-3 gün önce işsizlik rakamlarının açıklandığını ifade eden Ceylan, şunları söyledi:
"Biraz yüksek çıkmış oldu ama özellikle 15 Temmuz süreci ve arkasından gelen süreçler dikkate alındığında özellikle uluslararası güçlerin ülke ekonomisi üzerinde bir istikrarsızlaştırmaya yönelik yoğun çabaları var. Kış şartları işsizliği özellikle tarım ve diğer hizmet sektörlerinde işsizlik oranını artırıyor. Üretim istihdamına yönelik hükümetimizin almış olduğu tedbirlerin kısa süre içerisinde bürokrasi tarafından faaliyete geçirilmesi ve işverenlerimizle buluşturulması suretiyle Mart-Nisan ayından sonra hızla hem üretimde hem de istihdam da çok önemli gelişmeler olacak. Bu çerçevede bakanlık olarak yaklaşık 700-800 bin kişiye hem toplum yararına çalışma hem de iş başı eğitim programları çerçevesinde istihdam üretimi de sağlanmış olacak. Yaz ayından itibaren işsizlik oranlarının yine Türkiye’nin yüzde 10’lar civarına ineceği kanaatindeyim."
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!