Zonguldak'ta 24 bin 650 dekar orman alanı gençleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta 24 bin 650 dekar orman alanı gençleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:03

Zonguldak'ta 24 bin 650 dekar orman alanı gençleştirildi

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK Orman Bölge Müdürlüğü’nce devamlı ormancılığın sürdürülebilirliği kapsamında, 2017 yılında doğal gençleştirme çalışmaları yapılan 24 bin 650 dekar sahada çimlenmeler (ilk gençlik) elde edildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, bölge sorumluluğundaki ormanlarda kayın türünde 2016 yılında  24 bin 650 dekar kayın sahasında gençleştirme çalışmasının yapıldığını, ormanlardan sürdürülebilir faydalanmayı emniyet altına almanın, gençleştirmenin esas amacı olduğunu söyledi. Yenilenen amenajman planlarında gençleştirmeye ayrılan kayın sahalarında 4-5 yıl ara ile bol tohum yılı olarak planlandığını belirten Beşel, şöyle dedi:

"2016 yılındaki kayın bol tohum yılının en iyi şekilde değerlendirdik. Fidana yatırım geleceğe yatırımdır. Bu sahaların ilk fidan sayımları yapılarak, başarının sağlanmasına kadar geçen sürede fidan sayımları ve bakımları yapılacaktır. Bir plan döneminde ancak 4 kere bol tohumdan yararlanabileceğini ve dolayısıyla kayın doğal gençleştirme sahalarının plan döneminde gençleştirilmesi için azami gayret göstererek, bunun için tüm imkânlarımızı seferber ettik.  Gençleştirme çalışmalarında  bol tohumun yanı sıra kayın tohumu yeterli olmayan sahalarda 23 ton kayın tohumu ektik,  88 adet adet JCB ile toprak işleme yaptık ve çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!