Zonguldak'ta 18 tutuklu öğretmene FETÖ iddianamesi

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta 18 tutuklu öğretmene FETÖ iddianamesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 15:21

Zonguldak'ta 18 tutuklu öğretmene FETÖ iddianamesi

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)- ZONGULDAK'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan 12'si kadın 18 öğretmen hakkında, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimi ardından, FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu tespit edilen ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 18 öğretmen hakkında hazırlanan 46 sayfalık iddianame, Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede örgütün özellikle ortaokulda cemaate kazandırılan öğrencilerin eğitilerek kamuda ve özel sektörde istihdamına önem verildiği belirtildi. Eğitim fakülteleri ve öğretmenlik mesleğine örgütün verdiği önem şöyle anlatıldı:
"Örgüte kazandırılmak istenen asıl hedef kitle, toplumun tüm kesimlerine sızarak ele geçirme amacı gözardı edilmemek kaydıyla örgütün istismar ettiği konulara duyarlı dindar-muhafazakar toplum kitlelerine mensup ve çalışkan öğrencilerdir. Örgüt hedefini ilk ve orta öğretim kademelerindeki devlet okullarında çalışan veya bilinçli şekilde buralara yerleştirilmiş Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarını işgal eden örgüt mensubu öğretmenleri ve okul müdürleri ile bu okullarda eğitim gören örgüt mensuplarının çocukları vasıtasıyla bağlantı kurulan öğrenciler arasından seçilmektedir."
Örgütün 1970'li yıllardan itibaren devletin güç merkezlerini ele geçirmek için nitelikli kadroya ihtiyaç duyduğu belirtilen iddianamede, "Örgütün mühendislik, tıp ve hukuk gibi yüksek puanlar isteyen bölümleri kazanan mensupları dahi eğitim fakültelerine yönlendirerek öğretmen olmaya teşvik etmesi, bu öğretmenleri bir yandan kurduğu okul, dershane ve kolej gibi kurumlarında görevlendirerek yeni öğrenciler/örgüt mensubu adayları kazanması, böylece öğretmen, öğrenci daha çok örgüt mensubu olmaya aday öğrenciler şeklinde örgütsel bir döngü oluşturması, bu kadroların bilimle ve teknolojiye vakıf olması için çaba harcadığı tespit edilmiştir" denildi.
Sanıkların , örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ve Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu bilgisi iddianamede yer aldı. Tutuklu sanıklardan Murat G.'nin evinde 'B' ve 'F' serisi 1 dolar çıktığı, ayrıca 2010'daki KPSS'de kopya çektiği iddiasıyla Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davanın devam ettiği belirtildi. Sanıklar, yarın hakim karşısına çıkacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!